Csomagolásos

Az igazat megvallom, nem hittem még 1 héttel az indulás előtt sem, hogy készen leszünk mindennel. Arról nem is beszélek, hogy a vízummal mi hiszti volt…Csupán háromszor kellett visszamenni, hogy meglegyen. Mindegy, a lényeg, bekerült az útlevelekbe és már csak a lakás összepakolása volt hátra.

Nem volt ez sem egyszerű mutatvány. Tekintve, hogy alapvetően mindent egyedül próbáltam szétszedni, csomagolni és lehordani. Nem sok a 13 lépcsőfok, de napjában többször le-fel-le-fel, olyan helyen is kinőttek az izmocskák, ahol nem is tudtam, hogy vannak. Tib nagyon nem tudott mikor segíteni, 8-10 órában a futószalag mellett hólapátolt. Nem volt egyszerű. Akik felajánlották a segítséget, azok is munkás emberek, napi sokórányi fáradtsággal a hátuk mögött, nem várhattam el, meg ismervea  temperamentumomat, nem is lett volna jó (barátságok végét jelentő pakolások lettek volna ezek). Esetleg annyit kellett volna másképpen csinálni, hogy egy nagy autót bérelni, mert nagy a saab csomagtartója, de nem eléggé, többször fordulni, több időt vesz igénybe…

holly6

Nem csűröm-csavarom, elkészültünk vasárnap délután 4 órára. Persze, előbb is elkészültünk volna, ha szombaton nem megyünk be egyet vacsorázni a városba, de akkor már annyira farkasan éhesek voltunk, hogy valamit enni kellett. A lakásban pedig étkezésre alkalmas doboz, asztal, evőeszköz akkor már egyáltalán nem volt. Vasárnap meg egy indiai, baráti ebédet ültünk még, amit nagyon kár lett volna kihagyni, ez is elvett pár órácskát.

 

holly61

 

A konténert vasárnap délelőtt 11 után zártuk le végleg, éppen csak, hogy be tudtuk csukni az ajtót. Na, jó, kipróbáltuk, mi ketten még pont befértünk volna, annyi hely azért maradt. Meg azt is tudom, így utólag, hogy máskor salgó polcokat fogok felszerelni, azzal sokkal jobban lehet egy konténert kihasználni, betölteni. Persze, ez csak utólag jutott eszembe, akkor meg már késő volt mindent átrendezni.

A főbérlőtől a visszajáró előlegről a csekket már a hét közepén megkaptuk, szóval, ha akkor még 1 hatalmas hányós – ütvefúrós bulit tartunk, akkor nézett volna nagyot, amikor hétfőn megy és a kitakarított lakás helyett valami egészen mást talál. Na, de mi nem olyan fából faragott népek vagyunk. Próbáltuk a legnagyobb tisztaságot hátrahagyni, amit csak lehetett, még a pókokat is kiharaptuk a sarokból és a mosogató melletti csepegtetőről is jól leáztattam a vízkövet (pepsi hála neked). A kulcsot meg visszadobtuk a postaládán keresztül.

Ezután már tényleg csak az utolsó előtti pillanatokat kellett megélni a lakástól 5 utcányira lévő szállodában és várni a hajnalt, hogy útra kelhessünk…

5 responses to “Csomagolásos

 1. És van már lakásotok? Tudsz már kifelé pakolni? Jó nagy munka lehetett ez a bepakolás. Az eljárás persze hasonló, nálunk is én pakoltam, mert Gyuszinak dolgoznia kellett, csak a mi cuccunk nemigen férne el egy kontínerbe. Ugye kattintgatsz az ügyes kis gépeddel?

 2. Uff, konténerrel költöztök? Na ezen most ledöbbentem. Megéri a költségeket? Mert ez nekünk is ez dilema számunkra, hogy ha esetleg kijutunk Kanadába akkor hogyan is költözzünk. Mindenestül vagy csak szemezgetve.
  És tényleg, lesz hova bepakolnotok? Van már új lakás ott?

 3. omg…. Nem vagy semmi! Bár én tudom milyen dolog ez… amikor mi költöztünk az 5.ről (!!!) egyedül pakoltam össze mindent és akkor még jó volt mert ott volt lift, de itt meg nincs, és a másodikra… (nem tudom hány lépcsőfok) nem volt gyenge felhozni mindent… sokkos állapotban voltam akkoriban, nem volt egyszerű na :)

  “1 hatalmas hányós – ütvefúrós bulit tartunk” Ezekben a dolgokban pedig ránk lehetett volna számítani :D Mekkora show lett volna tényleg :DD

 4. Euthymia

  még semmi hír lakásról :( de majd idővel lesz, és úgy is írok róla :)
  nem jött a konténer, tudjátok, ennyi időre felesleges hozni mindent…még akkor is, ha 1 év lesz belőle.

  @Mebarak: na, majd legközelebb hívunk :) :)

 5. galaedit

  Milyen furi így látni a régi lakásotokat! Üres…

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s