Mozis

Kezembe került a The Hindu pénteki száma, annak is a CinemaPlus része, ahol megjelenő filmekről írnak. Mint tudjuk, Bollywood-ból csak áramlanak ki a hindi nyelvű filmek. Nem is kell csodálkozni azon, ha nem ismerik az “mi” világsztárjainkat, bár azért már egyre inkább tudják, ki is az a Sandra Bullock vagy Julia Roberts ésatöbbi. De még azért ők csodálkoznak azon, hogy nem ismerjük az bollywood-i nagyságokat.

Na, de nem is ez a lényeg, hanem kinyitom és rögtön Nimród Antal új filmjét (mármint nem tudom, hogy mennyire új, mert én még életemben nem hallottam róla, ezt is Indiában kell megtudnom, hogy van új filmje) reklámozzák.*

De nekem legjobban az a sor tetszik, amikor ezt írják:

… At 88 minutes Nimrod Antal (such a cool name!) has created a fairly-…

Hát valóban kúúúl, mert messziföldön is marha jól esik egy kúúl névvel találkozni egy  helyi újság sorai között.

 

Kapcsolódások:

Nimród Antal – majd a wiki megmondja (HU)

Armored előzetes – youtube.com

 

*új, 2009. áprilisi, alapvetően, csak egy évet késett a bemutatása itt a messziföldön, mert az volt a plakáton, hogy from today, tehát múlt péntektől vetítik a mozik inChennai :)

8 responses to “Mozis

 1. És valóban kúúl dolog, hogy Indiába is eljutott Antal Nimród filmje :)))

 2. Martalóc

  Lehetek őszinte?
  Soha nem értettem, hogy miért olyan begyöpösödött Magyarország, vagy talán Európa,… A világ nagy, még mindig nagy, és nagyon sokszínű. Rengeteg film, sorozat, könyv születik, például Ázsiában. Ezek között biztos, hogy van érdekes, izgalmas, tanulságos, stb. alkotás. Ezek azonban a legritkább esetben kerülnek a magyar közönség elé. A magyar televízió-csatornákról nem is beszélve. Miért? Miért kell ennyire szemellenzősnek lenni?
  Itt van India, állítólag évente 1000-nél is több mozifilm készül ebben az országban. Ha itt a tévét bámulom, van esélyem ilyet látni? Nincs. De még egy lengyel, román, bolgár vagy szlovén filmet sem adnak le soha. Sorozatokról nem is beszélve. Miért, azok eredendően érdektelenek a magyar közönség számára???

 3. Azért hihetetlen, hogy nem ismerik az említett celebeket… :) Nekem ez a bollywood egy Hollywood utánzatként van meg a fejemben :) Érdekes :)

 4. Martalóc

  Egy analógia. Budapest Bécs utánzata?! (Vagy Párizs utánzata, más megközelítés szerint.) Ezért talán felesleges is megnézni fővárosunkat, hiszen másolat gyanánt egyéni értéket nem nagyon hordozhat.

  Ez ugye nem igaz. Remélem, hogy nem.

  Azért, mert valamit, valami mintájára hoztak létre, még előállíthat értékeket. Esetünkben érdekes filmeket….

  Az általunk ismert filmpiacról: Azért, mert valahol már régóta készítenek valamit, nem biztos, hogy csak ott tudják azt jól és szépen létrehozni. Sőt, az sem garancia, hogy a nagy hagyományok mezején mindig becsülhető produkciók születnek….

 5. Euthymia

  @Martalóc: lehetsz, persze, itt mindig lehetsz! :) és igazat is adok, mert ezt mi sem értjük, hogy miért ilyen kevés film jut el Magyarországra. Pedig én azt hiszem, lenne rá nyitott közönség.
  Jó, Az orosz bárka-n elaludtam, de kedveljük a művészfilmeket mi is. Azért néha kis mozikba visznek jó külföldi (nem amerikai) filmeket is. CSak ki kell fogni..

  Itt van pl. egy remek kis indiai (remélem, otthon is meg lehet nyitni a videot)

 6. Martalóc

  Nagyon szépek a képek ebben a filmrészletben.

  Ugye, hogy érdemes lenne kikandikálni a nyugati kultúra sisakja alól?

  Én nem csak művészfilmekre gondoltam…

 7. Ohhh, rám nagy hatással volt ez a film, nagyon megszerettem, Deepa Mehtát úgyszintén. Ha tudod Martalóc, nézd meg, szerintem nem fogod megbánni! :)
  A hölgy egyébként indiai-kanadai, valamikor a 70-es években emigrált ide Indiából és itt él Torontóban. A trilógia másik két részét is ajánlom a figyelmetekbe!

 8. Euthymia

  én is meg szeretném majd nézni!!! :)

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s