A címet ne kérdezd…

…mert úgy sem bírnám fejből elmondani. De azért igyekszem majd megtanulni, vagy legalább egy a cetlit mindig kéznél tartani, amire reája van írva pontosan, hogy szükséges,  ha akkor mutogathassam, ide kell hazahozni elveszés esetén.

Igen, van végre lakás, ahol eltöltjük majd a következő napokat, hónapokat. El sem hiszem, nehézkes volt, de megcsináltuk 2010. március 19-én pénteken éjjel beköltöztünk és jól vagyunk, csak éppen net nincs és ki tudja mikor lesz nem volt eddig.

Milyen?

Hát, hol is kezdjem??!

Óriási, nekünk legalábbis óriási, persze, aki ekkora mérethez van szokva, annak biztos nem . Belegondolva, hogy vannak olyan szomszédok (kerítésen kívül) akiknek 1 darab szobából áll az egész lakásuk. Vécéjük és fürdőszobájuk a közeli patak és mező. Na, ehhez képest a miénk egy hodály, bár a ködösbelihez és a budapestihez képest is.

Kerestünk kisebbbbbeet, de ez a legkissseeebbb, amit találtunk. Nem semmi…

Ha csak azt veszem, hogy  a nappali, az kb. 9 x 4 én lépés  (15 darab 59 centis járólap és egy 28 centis darabka hosszában és 6 keresztben) akkor az mennyi is?

Bakker, kb. 32 négyzetméter, csak a nappali (ok, ebben már benne van az étkező is), de harminckét négyzetméteres nappalim még az életben nem volt és valószínűleg nem is lesz soha többé. Tartozik hozzá egy kis előszoba, tükrös-cipőszekrényes rész, amit nem számoltam bele, az már meghaladná (főleg ebben a melegben) a matek érettségimnek megfelelő számítási tudásomat, szóval, maradjunk annyiban, hogy nagy a nappali (is).

nappali

Aztán ott van a közepes konyha, ami nem tudom mekkora, mert ahhoz számolni kéne, mert két részből áll, különböző méretű járólapokkal. A lényeg az, hogy nem kicsi és van benne két mosogató (a második, gondolom, a takarításos dolgokhoz tartozó mosogató, de majd azt idővel kiderítjük, mi is pontosan. Bár én tuti nem önteném soha a felmosás után a szutykos vizet a másod mosogatóba sem, főleg, hogy van legalább 8 összefolyó a lakásban és három slozi).

mosogato 

Elvileg két ablaka volt, de a főablakot sajnos a bútorozáskor befalazták, így csak az a csökevényes szellőző lőrés van, ami arra jó, hogy  a por beszálljon, még akkor is, ha “becsukom”, meg bejöjjön a meleg, de szellőzésre nem annyira alkalmas. Szerencsére van rajta szúnyogháló, így védve vagyunk a dögöktől (minden ablakon van, így ezt a későbbiekben már nem említem).

Lakas 028

A konyhában van a két mosogatón kívül egy kis házioltár-szerűség is. Na, majd ezt is ki kell derítenem, mire is használják egészen pontosan?! És vajon nagyon megharagudnának-e a főbérlők, ha telepakolnánk húskonzervvel, abból is mondjuk marhával?! (jaj, ez csúnya vicc volt, de az elmúlt hetek mindenféle feszültsége most kezd kicsit oldódni, bocsánat érte mindenkitől).

lakas (27)

Szóval, ki kell deríteni, hogy mért is van ilyen a lakásokban? Mindegyikben volt, amit megnéztünk (7). Bár  a katolikusoknak is van ilyen házioltár néha a lakásban, vagy nem?! (azt sem tudom, mire is használják pontosan).

Van még egy érdekesség a házioltáron és a két mosogatón kívül, ez pedig egy kézmosó, az étkező mellett. Ennek is több magyarázata lehet (jaj, de tudatlanok vagyunk, de nincs, aki választ adjon nekünk ezekre a kérdésekre szegény mi!).

lakas (18)

1. Ha a vendégek jönnek ott mossanak kezet, ne pedig a fürdőszobában.

2. Mivel manapság is sokan kézzel esznek, ezért étkezés előtt, után, ételek között az étkező asztalhoz közel legyen egy mosdó, ahol le lehet mosni a jobbik kezet, mert ugye a balt meg másra használjuk, de azt meg nem említem az étkezéssel egy lapon, pedig szerves része….

3. A legkisebb szobához tartozó fürdőben nem fért el mosdó, ezért kitelepítették a nappaliba, hogy azért meglegyen a darabszám a fürdőkhöz mosdóügyileg is.

A  negyedik, helyes választ kérem írja meg, az, aki ért hozzá és tudja is. Köszönettel – a szerk.

Aztán ott vannak a hálószobák. Rögtön három is van, nehéz volt választani, hogy melyik is legyen a miénk, de végül önző módon a legnagyobb mellett döntöttünk, ehhez erkély is tartozik. A nappalihoz is tartozik erkély, de ott nincs ágy, így hálónak a legnagyobb szobát alakítottuk ki, ahol franciaágy található (slussz-passz).

halok

Itt megjegyzem, hogy mindegyik szobához tartozik külön vécé, mosdó, popsimosó-zuhany (itt említjük meg a balkezet, amit étkezésnél nem említettünk) és zuhanytálca-szerűség. Ne hazudj, nem is tartozik mindegyikhez, mert a legkisebbhez csak külön bejáratú zuhany és vécé van, nem a szobából nyílós és az ahhoz tartozó kézmosó pedig csak a nappaliban van.

A zuhanyzós részhez egy kis magyarázat kell megint csak. De nem tudok sokat mondani, mutatok inkább képet.

lakas (14)

lakas (6)

Ha jól szemügyre vesszük a fotókat, akkor látszik, hogy a vécé és a zuhany között semmi elválasztó nincs (most már van, mert mi vettünk zuhanyfüggönyt, igaz, teleszkópos rúd hiányában csak átmenti pókemberes öntapadós kampóra feszítettük ki a két végét). Viszont a fürdő több pontján is van lefolyó, ami biztosítja, hogy a víz nem áll meg a fürdőben és nem is úszik a lakás zuhanyozás után/közben. Mi azért jobban szeretjük, ha vécét nem mossa ki a víz és nem pancsolunk mindet össze tusoláskor, ezért rögtön beköltözés után, másnap vételeztünk egy zuhanyfüggönyt, de rudat, főleg teleszkóposat, a világ minden pénzéért sem találtunk, pedig megadtuk volna érte!.

A helyiek a kádat, mint olyat, megint csak nem nagyon ismerik, illetve, nem nagyon alkalmazzák (az első hotelben volt, a másodikban nem), tehát a fürdést zuhanyzással oldják meg, a víznek szabad folyást adva a lefolyók felé…

És ami még nagyon tetszik többek között (alapvetően az egész lakás nagyon tetszik, azért is választottuk ezt), hogy ahhoz a két szobához, amiből nyílik 1-1 fürdőszoba, ahhoz tartozik még egy plusz gardrób fülke is, előszoba a fürdőhöz alcímen. Nagyon királylányos!!

gardrob

Azt is el kell mondani azt is, hogy akkora beépített szekrények vannak a szobákban, amekkoráról mindig is álmodtam. És ez kicsit furcsa, hogy itt a világnak a legvégén, messziföldön, azaz Indiában kell megtalálnom álmaim otthonát. Ha ez a lakás valahol a ködösben vagy otthon (kicsit kisebb kiadásban) várna ránk, alapvetően nagyon vidámak lennénk!

Mert mi bútor kell a lakásba? Pár beépített szekrény, ami mindent elnyel, egy tévés-könyves polc, evéshez asztal pár székkel, egy kanapé és ágy. Ennyi! Azt hiszem, másra nem is vágyhatnék!

A lakás tehát píram primavéra, azt kell mondanom!

És még írhatnék ezerötszázbillió betűt a lakásról, akkor sem érnék a végére, itt vannak a képek, amit eddig gyártottam a lakásról, a környékről, az első napokról az új helyen. Nézzétek csak!

ÉS KÖSZÖNJÜK MINDNEKINEK AZ ÉRDEKLŐDÉST! JÓL VAGYUNK! CSAK A NET, A NET.. DE TALÁN MOST MÁR RENDBEN LESZ AZZAL IS MINDEN!

 

21 responses to “A címet ne kérdezd…

 1. De klassz! Örülök, hogy sikerült rátalálni erre a lakásra! És köszönöm, megérkezett!:-)

 2. Ez igen kimerítő tájékoztató volt.
  M egyek is, kipihenem. :)

 3. Nem semmi kégli! :-)) Élvezzétek! De ez után ide visszajönnötök és visszaszokni az itteni méretekbe elég érdekes érzés lesz.

 4. BarbBonner

  Szia Timcsike,
  nagyon kiraly a kerotok, elvezzetek minden percet. Az en nagyonokos fonokomnek valaszai is vannak neked. Az imadkozo sarokban a szobor : Ganesh, a boldogsag es sikeresseg Istene. Ha sikeres akarsz lenni (pl vizsgan, stb), akkor az elott kell imadkozni :)
  Valamint az o otlete, hogy a mosdo a nappaliban a vendegeknek, hogy kezet mossanak amikor vki mas hazaba belepnek – de ez csak egy otlet.
  Elvezzetek a lakast es Indiat. MIllio puszikak

 5. Hát ez nagyon vagány! Ha akartok, bújócskázhattok is :) A házioltár erre megfelelő méret pl?
  Én itt 1 db indiai lakásban jártam, nekik is volt, és füstölőt égettek ott meg imádkoztak (vagy elmélkedtek) előtte. És volt rajta egy fénykép a nemtomkiről (szellemi vezető), aki összepárosította őket a horoszkópjuk alapján. Vadul hangzik, nem? De ők boldognak tűntek.

 6. Martalóc

  Nézd, nekem szimpatikus az a mosdó az ebédlőben. Engem nagyon bánt, hogy az emberek zöme mindenféle kézmosás nélkül kezd neki az étkezésnek, főzésnek. Pedig ez a minimum. Ha már végigtapiztam a fél várost, az az alap, hogy ha hazamegyek, kezet mosok, főleg ha még kajálok is. Ez a vendégekre is vonatkozik.
  A minap egy anyuka a buszon etette a kisgyerekét. Csak úgy, puszta kézzel. Midőn a csokihoz értek, azt mondja az anyuka, jaj ezt ne fogd meg a kezeddel, mert piszkos leszel. Tehát nem a buszt tapizva lesz piszkos a gyerek keze, hanem az ételtől kell tartani. Ez szánalmas volt.

 7. Euthymia

  @Flyby: mi is örülünk neki, és annak is, hogy megérkezett :) :)

  @Kósza: remélem, sikerült kipihenni!!!! :)

  @Christine: juj, ez baromi nagy nekünk és furán is érezzük magunkat, mi az apróhoz vagyunk szokva! Bár tornázni nem kell sokat mennem, mert a takarítással letudom a gymet :) :)

  @Barb: szerintem teljesen jók a főnök ötletei :) valahogy mi is ilyenekre gondoltuk. És valamelyik helyit meg is kérdezem majd ezzel a Ganesh képpel kapcsolatban és üdv a főnöknek!!! :)

  @Manka: igen, pont beférnék az oltárhoz, hogy elbújhassak, csak nem tudom, az ISTENEK mit is szólnának??
  Nekem nem hangzik ám vadul ez a párosításos házasítás, na, jó kicsit, de állítólag tényleg működik :) :)

  @Martalóc: teljesen egyet kell értenem veled megint :) nálunk mindig sokszor folyik a víz kézmosásra (korábban is) és főleg itt aztán mossuk még többször (pfuj, kényes népség vagyunk), semmi immunerősítés :) :)
  De jobb a békesség ilyen téren, a táskában van mindig lapszappan, meg kézmosó zselé, amit víz nélkül lehet használni.
  Sajnos vannak ilyen fura szülők, és ezek gyermekei is furák lesznek :( :(de mi is furák vagyunk, kicsit mindenki!!! :)

 8. Végre, végre!

  Szép a lakás, és az a lényeg, hogy nektek tetszik! Érezzétek jól magatokat!

 9. Gratulálok a lakáshoz és köszi a virágos meglepit is!
  Amúgy a Buddhista templomokban is meg kell mosni a kezed belépéskor, és ki kell öblíteni a szád, szóval valószínüleg vendégségbe menetelkor is illik…

 10. OMG! Hát ez hihetetlen! Nagyon jól néz ki egyébként, de azért ez valóban hatalmas :)

  Miért ilyen divat ott a nagy ház/lakás? Ki gondolná…

  Örülök, hogy jól vagytok, remélem a netes dolog is hamarosan rendeződik ;)

 11. Euthymia

  @Csilla: igen, nagyon tetszik, csak valóban jó nagy!! :)

  @Mimke: örülök neki :) igen, most már muszáj beszerezni egy helyi, hagyományokat és “törvényeket” ismerő embert, hogy ezeket megtudhassuk. MOndjuk, én ha vendégségbe érkezem, első dolgom, kezet mosni, szóval nem hülyeség, hogy nem a családi fürdőben van ez a mosdó :)

  @Mebarak: ne is monnnnddd, 3 léből bírom a nappalit felmosni, és csavarni bírom a ruhámból is a vizet a végén a műveletnek :)
  Gőzom sincs, miért divat itt, hiszen sokan meg egy darab helyiségben laknak-élnek-sokan!! :(
  a kunyhótelepekről meg nem is beszélve :( :(

 12. budapest22

  GRATULA KISKIRÁLYLÁNY!!!! Csodás lakot találtatok, és persze a fotóid a Tőled megszokott szépségesek! Lemente, berendezés, minden. Jó a hazai sarokra nézni :-))
  Látom, válaszoltál az előbbire, jó, hogy egyszerre írunk…
  Befutott az első képeslap, köszi!

 13. Vercsike

  Nagyszerű, egész gyorsan találtatok egy szuper lakást! Köszi a képeket, csodásak (mint általában)! Veletek vagyunk, várjuk a folytatást!

 14. Gratulálok én is! Nagyon szuper lakás! Sok boldogságot benne!!

 15. Euthymia

  Örülök, hogy itt vagytok! :)

 16. Üdv! :-))

 17. Nekem kifejezetten bejön a mérete Timcsikó…, de hiányolom a bárpultot vagy legalább egy beépített bárszekrényt egy nagy tévével és Sky sport 1-2-vel ahol picit otthon érezhetem magam :)

 18. Euthymia

  @Gwen: neked is üdv :) :)

  @Bazsi: pedig van olyan sportcsatornakínálat, hogy csak na! Igaz 2 hete nem bírtam sörhöz jutni ezért sportot sem tudok nézni :), de talán hamarosan szerzünk valahonnét kingfishert!!!! különben kiszáradok!

 19. csigusza

  szép nagy lakás::)

  én dolgoztam indiaiaknál, és ott is volt “kisszentély” szám szerint 3.
  mindennap 1 órát énekeltek és mormoltak előtte imát, söt! karácsony előtt volt egy hónap amikor nem is szabad enniük és 4-5 órákat kell imádkozniuk…
  meg a pici gyertyák és a füstölők… no igen igen:)

 20. Euthymia

  pfu, ez nagyon komolyan hangzik! 4-5 órát imádkozni……

 21. galaedit

  Nagyon klassz ‘kis’ hely! Remélem sok örömötök lesz benne :-) Millió puszi.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s