Dakshina Chitra

2010. március 14.

Miután szombaton késő este értünk az új szállásunkra, már nem volt időnk bejárni a környéket. Persze ez nem is igaz, mert későnek nem volt éppenséggel késő, de este 6 óra után már marha setét van, szóval csak a vacsorahelyig másztunk el.

Vasárnap meg azzal töltöttük a napunk nagyobbik felét, hogy kipihentük az előző napi városnézéssel egybekötött tuk-tukozást, meg a miniszterelnök látogatásának köszönhető hazabattyogásunk fáradalmait.

Tib próbált rákokat fogni, hogy pár portfolió kép után visszatehesse őket a tengerbe. Én meg jót hevertem, olvastam az árnyékban a parton.

csipet-csapat is itt van

 

rak

Azért nem mentünk a vízbe, mert tilos volt a fürdés, illetve alá kellett volna írni a recepción egy cetlit, hogy “csak saját felelősségre mész be a vízbe és tudsz úszni”, de lusták voltunk felmenni a recepcióig.

tilalomfa

Délután egy kicsit elindultunk a környékre is és rájöttünk, hogy pont a szomszéd MGM Dizee World mögött pár perc sétára van Dakshina Chitra.

Igaz, Tib novemberben már járt a skanzenben, de akkor esett is meg nem is tudott ilyen jó képeket gyártani mint én, ezért hát bementünk kicsit. A zárásig 3 óránk volt még.

Most mesélhetnék a skanzenről, de akkor sosem lenne vége ennek a bejegyzésnek. El kell jönni és meg kell nézni, szállást tudunk biztosítani, akit érdekel, jelentkezzen az ismert elérhetőségeken!

Két sorban annyit, hogy a dél-indiai népek életmódját ismerhetjük meg, ha körbejárunk a területen.  Láthatjuk a  gazdag és tehetős kereskedők házait, valamint az egyszerűbb papok, földművesek és kézművesek otthonait. Megnézhetjük az Ayyanar szentéjt és kézműves bemutatón láthatjuk, hogy is munkálkodnak az üvegfúvók, selyemszövők, hennafestők és beszerezhetünk mindenféle nélkülözhetetlen dolgot, pl.   100 évig is kitartó, pálmalevélből készült képet is (ami alapvetően egy igazi kis remekmű).

Ittunk kókuszlét és azután befalatoztuk a megköhögött belét is a kettévágott dióból (lesz egyszer köhögős videó is, de addig a kép alatt találtok még pár fotót a skanzenről ha érdekel bárkit is).

DakshinaChitra  

 

Kapcsolódások:

Dakshina Chitra (EN)

12 responses to “Dakshina Chitra

 1. Remélem egyszer megfogható könyvben is olvasható lesz élményeid gyűjteménye, persze bőséges képanyaggal.

 2. Ez nagyon jó hely lehet! Nagyon ügyes ember lehet, aki az üvegből készíti azokat a szépségeket. Ott csinálta előttetek? Nagyon megnéztem volna!

  Egyszer a kórházban az egyik nővérnek a lábán ilyen rajzok voltak, mint fent a képen a kézen. Az egész lábán, még a lábujjain is. Mondták, hogy hennával rajzolták, valami jelentésük lehet?

 3. Martalóc

  Igen, érdekes hely lehet a skanzen.

  Néhány megjegyzés:
  – Az üveges ember tényleg nagyon ügyes.
  – A mobilozó lány bőre észbontóan szép. Az arca milyen volt?
  – A kókuszos néni konyhája nem látszik túl higiénikusnak.
  – A lányok-asszonyok összehasonlítás kicsit rosszmájú.
  – Kár, hogy a kapun kívül a környék szeméttelep jellegű.
  – A kis csatornákat biztos a monszun idején töltik fel.
  – A csapadékvíz-gyüjtő hogyan üzemelt?

 4. Euthymia

  @Kósza: ez a magyarországi fotókra is értendő, nem felejtettem ám el az ügyet, csak kicsit másra kellett most koncentrálnom. :(

  @Csilla: igen, az üveget ott fújták előttünk, nagyon szép és ügyes volt! A hennának van jelentése, majd mesélek ám róla (később).

  @Martalóc: érdekes volt bizony!!!
  -az üveges nagyon profin nyomta, tetszett, ámultunk
  -a mobilozó lányt néztem a képek között, de szokásomhoz híven arcokat általában nem fotózod direktben, csak ha véletlenül benne marad a képben, tudod, személyiségi jogok, meg stb… és nekem az tetszik, hogy olyan kis törékeny a keze és tényleg szép. Az arcát szerintem neki nem is láttam, mert egy fiúval volt, meg nagyon mobilozott is.
  -háááááát, hamarosan felteszem a köhögős videót a kókuszos néniről, valóban nem volt túl higiénikus, de hát egyszer élünk, vagy itt ezt nem szokás mondani???
  -én már csak ilyen rosszmájú vagyok, de tény volt az első képen lányok, a másodikon asszonyok voltak. láttam az pöttyöt a fejükön :):)
  -kár, hogy az egész ország szeméttelep jellegű :(
  -a kis csatornákat majd megnézzük monszun idején
  -a csapadékvíz-gyűjtőt meg úgy használták, hogy a tető nyitott volt a medence felett (azt sajnos nem találom, pedig lefotóztam) és a tető is úgy volt lejtős, hogy össze tudjon folyni a víz és ott tárolták és használták belőle, amire kellett.

 5. Martalóc

  Köszönöm a feleleteket. (Jó ez a feleletek szó, tiszta e betű. A köszönöm, meg ö betű. Lehetne keszenem is, és akkor a szegediek mondanák, hogy köszönöm.) :)

 6. Azta!! Nagyon érdekes!
  Szép a hennafestés, nagyon tetszik!!

 7. Euthymia

  Martalóc: ez így reggel igazán vidámító volt :) keszenem :)

 8. Ne haragudj meg érte, de fényképeket más is tud csinálni, írásaid stílusa viszont egyedi.

 9. Euthymia

  egyedi, ahogy mindenkié :)

 10. Nem úgy.
  Téged a tartalomtól függetlenül is élmény olvasni. :)

 11. csigusza

  az a rák tetszik. küldj postán egyet:)

 12. Euthymia

  bocs, rákocskákat nem küldök, de neked is és bárkinek, aki szívesen fogadna képeslapot messziföldről, annak szívesen küldök, csak enhuncutkakukacgooglemaildotcomra ezt jelezze és küldjön mellé egy postacímet is, ahol landolhat. Persze, még a postával gondjaim vannak, de pár lap már sikeresen megérkezett kishazánkba! :)

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s