Tudtad? – III.

A nők 99%-a hosszú és fekete hajat hord (visel, növeszt vagy hogy is mondják ezt?).

A megkérdezettek* véleménye szerint (eddig 1 férfiember) azért van majd’ minden nőnek hosszú és fekete haja, mert a férjek ezt szeretik…

Azért vannak kivételek, láttunk az első héten rögtön kettőt is, azóta pedig néha még egyet-egyet, de valóban nem jellemző a helyi nők között a rövid haj.

Kérdés: nekik nincs férjük vagy a férjnek mindegy, hogy milyen a haj, a lényeg az, hogy szeressék egymást, még akkor is, ha általánosságban elrendezett házasságokról beszélünk?! Vagy esetleg vallási-, egészségügyi-, vagy egyéb ok miatt nincs éppen hosszú és fekte haja annak a néhány nőnek?

Viszont a kislányok meg néha (szinte) kopaszok. Tib szerint azért, hogy ne kapjanak hőgutát. Erika mesélt valamit az első hajvágás szertartásáról, de nem egészen pontosan értettük, így most erről én nem tudok mesélni még, de talán idővel kiderül ez is.

haj

 

Mesélni, csak arról az első hajvágásról tudok, amit itt messziföldön követtek el ellenem éltem át. Az eredmény nem lett rossz. Igaz, a fodrászatban a szabadon mászkáló figarók és figarinák nem voltak ugráspozícióban a hajamhoz érés versenyében. Biztos attól féltek, hogy rövid hajat még rövidebbre vágni rossz előjel, vagy szőke, európai nőt érinteni veszélyes. Aztán az amúgy is munkálkodó fiatal és kedves fickó, megmosta, megmasszírozta és szép akkurátusan megkurtította rövidke hajamat. Szerintem nem vágott sokat belőle (nem is volt miből sokat vágni) de Tib szerint egész rövid lett. Miután befejezte a vágást, újra megmasszírozta  azt hiszem, hetente vissza kéne járnom hozzá

Míg a ködösben mindenki ki volt akadva, ha nyírászkodási árakat meghallották (15 fonttól a csillagos ég), itt konkrétan 440 rúpiáért, mostak, masszíroztak, nyisszantottak és masszíroztak egy Schwarzkopf-szalonban!!!!

*még próbálunk kérdezősködni nagyobb körben is (utána olvasni, majd valahol és valami).

Kapcsolódások:

pisilési szokások – Tudtad?- I.

kevert nyelv – Tudtad? – II.

Rosta Erzsébet – A hajviselet

 

6 responses to “Tudtad? – III.

 1. Gondolom valamiféle szokás lehet. Talán olyasmi, mint régen falun volt felénk, ha valaki férjhezment, teljesen mindegy hány éves volt, fedetlen fejjel nem mászkálhatott csak fejkendővel. Lehet ott a hajra vonatkozik mindez. Biztos meg van az oka, ha olyan sok nőnek hosszu a haja.

  És milyen szépek! Gyönyörü, csillogó fekete hajuk van.

 2. hát, ha a reprezentatív felmérésed egyhangú eredményt hozott, akkor biztos igaz is:)

 3. Szemtelen Tyúk

  Nemrég volt itt egy interjú a tévében egy magyar, de indiai származású csajszival, aki érdekes dolgokat mesélt például az ottani ékszerviselési szokásokról.
  Amikor főiskolás lett, akkor mondták rendes lánynak, amikor végre az orrában megjelent az első ékszere.
  (Itt meg attól kezdve nevezik rossz lánynak az embert…)

 4. Martalóc

  Igen, igen. Igazuk van, szép a lobogó fekete haj.

 5. Euthymia

  @Csilla: minden népnek megvan a maga szokása hajviselésileg, biztos erre is van magyarázat azon kívül, amit a pasi mondott, még előttünk a felfedezés :) :)

  @Konok: a reprezentatív az egyhangú volt, mert egy hang volt :)

  @Szemtelen Tyúk: igen, máshogy értelmezik a népek szerte a világban a rendes lány fogalmát :) :) :)

  @Martalóc: gondoltam, hogy neked tetszik a fekete, lobogó haj :) Nekem sincs vele bajom, míg nem az én fejemen lobog :)

 6. Nem semmi :) Azért én a fekete hajért abszolut nem vagyok oda, pedig volt nekem is… de soha többet…. borzasztóan áll!

  Ja, és nem mernél elmenni ott fodrászhoz :D

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s