A környékről még…

…elmesélek pár dolgot.

A ház kint van a francban – ez mondjuk a leggyengébb láncszeme a dolognak. Egészen pontosan marha messze van a város azon részétől, ahol mászkálni lehetne, vagy vásárolni, programozni egyedül (esetleg ismerkedni, barátkozni).

 

Lakas 018

Tib cégéhez is elég messze van, de 25-35 perc alatt beér autóval, ha nincs nagy forgalom (nem, nem ő vezet). A város még további 20-25 percre van.

Viszont kb. 5 kilométeres körzetben van a PayPal meg az E-bay székház. Nem mintha ennek jelentősége lenne, de gondoltam, megemlítem (még sosem vásároltunk E-bay-en, ennek sincs nagy jelentősége, vagy igen és le vagyunk maradva a kortól??).

És az otthon is lassan átnevezésre kerülő Pannon Gsm helyi változata az Uninor telefontársaság is a közelben van, ha jól láttam.

IndiaApr

A kapun jobbra indulva 10 perc séta a dög melegben egy kis tanyához faluhoz visz. Itt találunk pár bódét, ahol tudunk venni palackos vizet, ami nem ásványvíz, hanem palackozott ivóvíz (mert csapvizet nem tanácsos inni), meg néhány nem is tudom mit, kiskütyüket, cigit, édességet, sósságot, krumplit, zöldséget, gyümölcsöt, tojást, üdítőt, műanyagárut és pár hotelt, ami itt kis étteremszerűséget talponálló-kajáldát jelent, ja meg telefonkártyát is lehet kapni vagy feltöltőt. Legalábbis azt gondolom, mert minden 3. bódéra ki van nagy tábla téve valamelyik helyi telefontársaság lógójával.  És találtunk két buszmegállót is, csak még nem próbáltuk. 

Balra indulva, szinte ugyanaz van, mint jobbra, azzal a különbséggel, hogy rövidebb séta után van 1 ékszerész (gondolom, ez valami bizományos lehet) és néhány olyan üzlet, ahol több műanyagáru beszerezhető (edények, víztároló, vödör, cirokseprű stb.) és még spray rovarölőt is lehetett venni. Sőt, találtunk egy bódét, ahol igazi csirkék közül választhatunk, hogy na azt ott, tessék nekünk lemészárolni és megtisztítani, meg feldarabolni. Azt hiszem, egyszer kipróbáljuk, mert ez tűnik eddig a KFC után a legjobb megoldásnak friss hús beszerzésére ebben a melegben.

Aztán még, mi is van balra? Ja,  arra van a VÁROS, azaz CHENNAI és az ahhoz tartozó iparterület(ek), meg mindenféle nagy világcégek idetelepített székháza (pl. fent említettek és Tib cége is).

Van még balra néhány csudi szálloda, pár “igazi” épületben üzlet és étterem (Domino Pizza, valamilyen ruhás üzlet és sok-sok kis bódés bolt). Ahogy közeledünk a városhoz, úgy sűrűsödnek az elárusító kisbódék.

És akkor beszéljünk a mindenfeléről, na arra, amerre csak a szem ellát marha sok szemét van (meg bűz, bár ezt nem látjuk, csak érezzük).

Sok kis vityilló, más néven slum, akarom mondani bódéház, amiben élnek itt a helyiek (faluszerűségek végig a városhoz vezető út mellett nagyok sok(koló)). És nagyon sok toronyház, ami épülőfélben van, csak azt nem tudjuk, mikor és kik fogják majd benépesíteni, mert a mi Adair apartmantelepünk lakásai is eléggé kihasználatlanok még.

Közért, amiben mondjuk úgy lehet kapni alapvető dolgokat, az kb. 3 kilométerre van, egy másik apartmantelephez tartozik. A miénkhez is  ki van alakítva az üzlethelyiség, csak még nem töltötték fel áruval, illetve nem gondolják, hogy szükséges lenne foglalkozni a dologgal. Igen, én gondoltam rá,  de Tib két mondattal elvette a kedvemet. Már nem emlékszem, mi is volt pontosan az a két mondat, de valami olyan szerepelt benne, hogy indiai bürokrácia, meg turista vízum ehheheh…

A környékről még néhány fotóra lelsz, ha az alsó képre kattintasz egyet!

 

11 responses to “A környékről még…

 1. 1-re inkább tudatosul bennem: Nem, nem akarok Indiába menni…..

 2. Hát, csúnya dolog, ha azt mondom, hogy nem jött meg Indiához a kedvem?…:-)
  Puszillak

 3. Csak lesek.
  És még nekünk vannak bajaink?

 4. Euthymia

  Jaj, fiatalok, nem akarok én elrettenteni senkit, ettől még CSODÁLATOS! Szomorú, de csodálatos ez az ország!! lesz hamarosan szebbbbbbbb bejegyzés is, csak az elmúlt hetek nettelensége miatt muszáj most időrendben pótolni a dolgokat!!
  Ne legyetek már ilyen lehangoltak, légy szíves!!!

  @Kósza: igen, igen, ez pont egy jó kérdés volt, ez benne a lényeg, hogy értékelni tanuljuk ezáltal a dolgokat!!!

 5. Martalóc

  Tetszik, hogy az eléggé “hajléktalannak látszó” (nem csúnya) dél-indiai asszony (a fényképen) milyen szép színű ruhában van. Hiába na. Szép szövetekből ruházkodhatnak.

  Amit írtok, arról az jut az eszembe, amit a rendelőintézetben beszélt egy öreglány. “Hogyan mondhatják, hogy bajok vannak? A háború idején sokkal rosszabb volt.” Őőőőőőőő, igen. De a bombázások, lövöldözések, emberelhajtások időszakához képest szinte bármikor jobb. Lehetne a török háborúk, vagy a tatárjárás korszakához is viszonyítani. Tök jó, hogy most nem kószálnak mindenfele janicsárok.

  Véleményem szerint, nem célravezető, kifejezetten a rosszabb helyzethez viszonyítani aktuális poziciónkat. Szinte mindig találunk nálunk rosszabb helyzetben lévő embert. Tehát – elvileg – szinte mindig elégedettek lehetünk magunkal.

 6. Tim, a közbiztonság milyen? Mármint írod itt, hogy gyalog erre-arra, de egy fiatal, fehér nőnek tanácsos ott magában bóklásznia?

 7. Osszuk meg a feladatokat. Martalóc, Te légy elégedetlen, én meg élvezem ami van. :)

 8. :) Nekem is ugyanaz jutott eszembe, mint Mankanak… szoval a kerdes ugyanaz. + Te biztonsagban erzed magad?

 9. Valahogy nekem sem lopta be a szívembe magát India azok alapján, amiket olvastam, láttam bárhol, nade ezek után!

  Biztos várnak még rátok klassz dolgok, gyorsan keressétek őket! :)))

 10. Bár én elfogult vagyok! Engem kiakasztott az a két hét, még akkor is, ha közben tudtunk beszélni. A csudába! Bocs!

  Mingyá jól vagyok!

 11. Euthymia

  @Martalóc: igen jól látod, itt mindenkinek szép ruhája van, és állandóan mosnak a kis maroknyi vízzel vagy a patakban. Nagyon szép és színes ruhákat hordanak. Azért mert szegények, hajléktalanok, attól függetlenül erre még van igényük.
  Jó, igen, ha mindig a rosszat nézzük, ahhoz képest jól vagyunk.Ez valóban nem előremozdító, de akkor is meg kell tanulni értékelni a helyzetünket. Aztán persze lehet felfelé haladni, de látni kell és tanulni abból, ahogy mások élnek…

  @Manka és Lívia: köszi kérdéseteket, köszönöm én jól vagyok, nem félek (nem érzem, hogy félni kell). Az utcán mondjuk még egyedül nem nagyon mászkáltam, Tib vagy valaki mindig volt velem. A környéken természetesen nem fogok egyedül bóklászni, a városban bent úgy érzem, semmi gond nem lenne. Inkább bámulnak, mint bántanak… ;)

  @CSilla: légy szíves ne legyél kiakadva. Más világ, teljesen más, de mi SZERETJÜK ennek ellenére is!!! :)
  Mindjárt lesznek kalandosabb bejegyzések, ezek csak környéki leírók voltak.

  Aranyosak vagytok, de jó ám itt!!!! :) és várunk szeretettel bárkit, aki szeretné felfedezni Indiát, mert incredibleindia.org :) :)

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s