Strandolós

Nagypéntek itt munkaszüneti nap volt. Még körmenetet is láttunk (vagy azt nem akkor tartják?? Útlezárás, emberek és keresztet cipelő férfi. Van pár keresztény is errefelé a helyiek között)

Annak ellenére, hogy az emberek körülbelül 80%-a hindu vallású, Indiában van a harmadik legnagyobb iszlám közösség a világon Pakisztán és Banglades után (a lakosság körülbelül 10%-a iszlám vallású). További jelentős vallások még a kereszténység (2%), a szikhizmus (2%), a buddhizmus (1%) és a dzsainizmus (1%)…. Forrás: Wikipedia.org

 

Na, de térjünk vissza a nagypénteki munkaszüneti naphoz, amit mi kicsit gyaur módon strandolásra használtunk fel. Vallásgyakorlásnak számít-e, hogy láttunk körmenetet???

Úgy gondoltuk Erikával, hogy ő összeszedi a családot meg minket is és megmutatja nekünk, hol strandol a fehér ember errefelé.

Nekünk szerencsénk van, mert a strand egészen közel (olyan 30 percre autóval) van hozzánk. Nekik már nem annyira, de azért lelkesek voltak és eljöttek ők is, sőt minket is elvittek.

A mi utcánkkal párhuzamos út másik felén már a Bengál-öböl van, és végig a parton nagyon sok hotel. Mi is egy ilyen parti hotelben töltöttük a második hetet MGM Beach Resort, csak éppen a lábujjunkon kívül mást nem merítettünk a víz alá akkor.

Tibbel nagyon sokat agyaltunk, hogy is mennek itt vajon a népek strandra?! Rá kellett jönni, hogy valamiért itt nem épült ki semmilyen strandélet. Az első szombati városjárásunk alkalmából láttuk, hogy a Marina Beach, akármilyen hosszú is, homokos is, nem igazán alkalmas strandolásra.

Chennai1%20111[1]

Túl közel van a városhoz (konkrétan a városban). Ebből kifolyólag marha szemetes és koszos is.

Nagyon sok helyi jár arra sétálni és igaz, hogy néhányan megmártóznak ruhástól (néhányan anélkül) a vízben, azért nekünk nem a legalkalmasabb pancsolásra.

Chennai1%20122[1]

Aztán jött Erika és elmondta, hogy ne is tervezzük a strandolást nyilvános partszakaszon, mert veszélyes, koszos és leginkább megbámulnak, körbevesznek és megtapogatnak a helyiek, ha esetleg fürdőbugyira vetkőznénk (ha ruhában vagyunk, akkor is).

Mi hallgattunk rá és inkább elmentünk velük, a már bejáratott partra.

Ideal Beach Resort a varázsszó! Ez a neve annak az egyetlen hotelnek a környéken (pedig nagyon, nagyon sok van) ahol nem kell szállóvendégnek lenni ahhoz, hogy a partot, a strandot használhassa az ember.  És már elég messze van a városhoz ahhoz, hogy a víz tisztábbnak mondható.legyen.

Megérkezés után szépen megvettük a napijegyet (300 pénz fejenként) és már kaptuk is a székeket, asztalokat és a törülközőket. Irány a pancsi!

Mondjuk, a víz jó sötét volt, az erős hullámok jól felkavarták a homokot ki tudja mit, de annál kellemesebb hőfoka volt és a kiskorúak apukájukkal meg Tib már vetették is bele magukat.

ideal (4)

Persze itt is ki volt írva, hogy csak saját felelősségre lehet bemenni a vízbe.

Miután kiugrálták, hullámlovagolták magukat a fiatalok, átbattyogtunk a medencékhez és kicsit falatoztunk (sültkrumpli, jégkrém) és már el is úszott a péntek.

ideal (11)

Pár strandolós fotót még itt találsz, ha érdekel :)

 

Kapcsolódások:

Marina Beach – majd a wiki megmondja (EN)

IdealResort.com

MGMresorts.in (EN)

8 responses to “Strandolós

 1. Egyébként miért bámulnak meg titeket, ill. európaiakat?:) Mert fehérel vagyunk vagy miért?
  Juj hallod én rendesen félnék ott:)

 2. Nagyon sirály a blogod! Még visszanézek! :)

 3. Martalóc

  Mebarak. Szerintem azért, mert ott nem szokás fürdőruciban flangálni.

 4. Euthymia

  @Mebarak: leginkább azért, mert fehérek vagyunk, meg hogy vegyülünk, meg hogy fürdőruciban akarunk szerencsétlenkedni a vízben :) :) Nem kell félni! Nem bántanak! jófejek ám!!! :)

  @Juci: hááát, azért a sirálytól kicsit messze van, de valóban nem annyira rossz, mint mondjuk, azoknak, akik a kerítésen túl laknak :)

  @Martalóc: teljesen jól látod a helyzetet, de azért ez fura, miért nem alakult ki strandolási szokás nekik? Mert ok, hogy nem mutogatják magukat a városban, de a strandon miért ne??? érdekes kérdések ezek, itt van a nagy víz, meleg van és nem mennek pancsolni. Vagy ez csak nekünk lükéknek ennyire fontos??

 5. Újra meg újra leesik az állam. Hogy bírod az ennyi újdonságot? Én még soha nem jártam olyan helyen, ahol ennyire msáképp élik az emberek a hétköznapi életüket. Fantasztikus. Nagyon jók a képeid. :) Pussz.

 6. Martalóc

  Nem tudom, miért népszerütlen ott a strandélet. Más kultúra, ahogy egy ismerősöm mondaná. Gondolom a szemérem is szerepet játszik. A nők közszemlére tétele nem biztos, hogy elfogadott. Ezek a dolgok változnak. Szerintem a 19. század közepén Magyarországon sem volt még tengerparti, szabadvizi fürdőzés. Lehet, hogy elszalad néhány évtized, és Indiában is nagyobb teret nyernek a tengerpartok.

 7. Japánban is megbámulják az embert, sőt, ha fehér vagy, akkor by default tudsz is biztos angolul…
  Nem lehet megszokni valahogy…Bár, ha hosszú ideig élsz ott, akkor lehet ;)

 8. Martalóc

  Mimike

  Biztos meg lehet szokni. Ha meggondolom, én is meg szoktam nézni a feltünően idegeneket. Csak azért, mert érdekesnek találom őket. Lehet, hogy van olyan hely a Földön, ahol engem is érdekesnek találnának, és megnéznének (mivel idegen megjelenésű vagyok az adott hely lakóihoz képest).

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s