Busz

 

bus (2)

bus (13)

Mi az öt, de leginkább egy hatalmas különbség a két kép között játékunk buszos variációját olvashatja a T. Olvasó….költői kérdés rovatunk (azon kívül, hogy az egyik kép egy kicsit homályos) 

A wiki azt mondja, hogy:

Az autóbusz olyan szárazföldi tömegközlekedési eszköz, amelyet erőgép hajt, magától helyváltoztatásra képes, egyterű és legalább 10 fő szállítására alkalmas. A busz szó a latin omnibus szóból ered, olyan közforgalmú közlekedési eszközként, amit „mindenki” használhat. forrás: wikipedia

Mindenki használhat, aki képes felkapaszkodni a csordultig megtelt tömegközlekedési eszközre. Mindenki, aki nem hullik alá vagy valami más alá…

De hogy ne legyünk ennyire gonoszok, vannak napszakok, amikor nem kell halálmegvető bátornak lenni az utazáshoz a buszon. És vannak olyan buszok is, amik bezárják az ajtókat is, tehát nem viszi az utasokat le a másik busz, amikor balról  előz (itt jobbról kéne előzni, de ez már más kérdés).

Na az úgy volt, hogy már egy ideje nézegettük a lakás ablakából az úton elsuhanó buszokat!

Tib szinte megszállottként fotózta (igen, őőőő) a járatokat és kukkerolta a számokat. Aztán megnéztük a helyi békávé oldalát és próbáltuk kisakkozni, hogy melyik mikor és hova is…

Persze, kényes európaiként úgy döntöttünk, hogy meg kéne talán próbálni először a légkondicionált járatokat, mert azért az a 37 fok, az akkor is 37 fok, ha én remekül elvagyok a lakásban, mindenféle fűtő, akarom mondani hűtő berendezés bekapcsolása nélkül is. De Tibre tekintettel, azért maradjunk inkább a légkondis járatok bevárásánál.

Miután megtaláltuk a neten a járatokra vonatkozó információt, már csak a helyi buszmegállót kellett megtalálni, ami egyszerű volt, mert itt volt kb. 15 lépésre a kaputól. Ez:

bus (15)

 

Ami persze túl szép lett volna, ha igaz lett volna, ezért tovább kellett egy kicsit még sétálni, úgy 10 percet, na jó, nyolcat és már ott is voltunk egy semmilyen jelzésnél, viszont álltak ott páran és az érkező buszok is lelassítottak megálltak.

Első buszos próbálkozásunk napja szombatra esett! Egy tavaszias langyos  (34) szombatra (jön még nyár májusban) és egészen sikeres volt, mert 5 perc várakozás után meg is érkezett a vágyott 570-es busz.

bus (17)

Leintettem, ez valahogy a ködösből beidegződésként van bennem, de azt hiszem a gyarmatosítás miatt, ez itt is működik. Más nem szállt fel és a sok-sok hely közül szinte alig tudtunk választani. Azért csak leültünk és vártuk a kallert, aki 70 pénzt kért a két jegyért (kb. 280-300 forint egy volvo /figyelsz 14,5éves????volvo/) ami a központi, akarom mondani Chennai Mofussil Bus Terminusra vitt be. (Én vagyok, aki marhára nem szereti összehasonlítgatni az árakat, de azért most messziföld esetében írom és fordítom is.)

Menetidő, tervezetten 100 perc körüli, de szerintem kilencvenvalahány elég volt a megérkezéshez. A távolság a felszállás és a leszállás között olyan 21-25 km. És nagyon kényelmesen utaztunk a szinte még ki sem csomagolt buszon.

bus (20)

Félúton egyszer csak bekapcsolódott a rádió is és remek helyi slágerlistát hallgathattunk a végállomásig. Egészen kellemes és hangulatcsináló zene volt.

 

bus (66)

Megérkeztünk a buszvégállomásra és nyakunkba vettük azt a környéket. Első körben rögtön ittunk és ettünk egy adag kókuszt majd felfedeztünk egy újabb plázát, ahol érdekes dolgokat találtunk, de erről majd a vásároljunk rovatunkban egyszer bővebben :). Én ott vágattam le a hajamat is remekül, ja és egy pizza hut ebédet is benyomtunk.

Este már kicsit kalandosabb volt a hazafelé út a busszal, mert mi csak vártunk és vártunk, de olyan vidám légkondis nem jött. Mivel vészesen sötétedett és nem akartunk éjszakába nyúlóan ácsorogni meg utazni, ezért felszálltunk egy akkor beguruló buszra. Szerencsénk volt, hogy az elsők között érkeztünk, mert indulásig annyian szálltak fel, hogy sok embernek állni kellett. Szóval, mi ültünk és szellőzni is tudtunk, mert ablak nem volt, csak rács az alsó részen és a menetszél néha homokot és tehénszart fújt a szemembe.

bus (88)

Az út kicsit hosszabb volt hazafelé, mert az esti csúcsforgalomban lassabban bírt haladni. A hathuszassal indultunk a városból és 8 óra után pár perccel már a lakásban is voltunk.

Azt, hogy mennyire koszos lettem az egész napos városban mászkálástól,  egy szalvétalenyomat bizonyítja.

  bus (109)

 

A buszokról még elég pár érdekességet kisilabizáltunk. Majd idővel azzal is fárasztjuk a T. Olvasót, de addig tessék néhány fényképet megnézni a szombati buszos felfedezésünkről, itt!

13 responses to “Busz

 1. Martalóc

  Ez jó lehetett. Kicsit belekostolni a helyi mindennapokba.

  Megjegyzések:
  1. A busz Pesten is lehetne. Szép rendezett. A buszpályaudvar is. Meg a fényképeken minden. Nem ilyennek képzeltem Indiát.
  2. A neonokat ki rakta fel ilyen bénán? Még én is tetszetősebb munkát végeztem volna.
  3. Most én nem vagyok izé. A lányok tetszenek, meg stb. De az ablakon keresztűl mosogató pacák – így férfiszemmel – jóképű. Vagy nem?
  4. A száris lányok szépek, stb. (Tudom, ez már nem érdekes megjegyzés.)
  5. A kaja jól néz ki.
  6. “Én nem tudom, hogyan fogok hozzászokni a majdani indiai családomhoz. Az a kókusz, annyira antihigiéniás megoldásnak látszik. Mi van, ha a szép száris feleségem azt akarja majd, hogy azon éljek?” :))

 2. Euthymia

  @Martalóc: igen, igen, nagyon jó volt! Mi nagyon élveztük!! Szeretjük az ilyen kiruccanásokat!
  1. igen lehetnének a buszok budapestiek is, leszámítva azok, amiken nincs ablak alul :) a volvo pedig teljesen rendben van! A buszpályaudvaron mondjuk kicsit káosz volt, meg a madarak ott a szemétkupacban vacsiztak, de azt leszámítva korrekt volt, megtaláltunk mindent, amit ott kerestünk a pályaudvaron
  2.ezt mi is szerettük volna megtudni :) :)
  3. igen a lányok is szépek (még nekem is így lányszemmel is) Tib azt mondta attól függ, de neki nagyon kifacsart ízlése van, mert velem van. És igen, a pasik sem rosszak, szerintem sem. Mondjuk, nekem is fura ízlésem van, de kis helyesek :)
  4. a nincs is sok NEMszáris :) :)
  5. a kaja az pizzahutos, és nagyon finom is volt! (bár én kedvelem a helyi kosztot is)
  6. jaj, ne legyél már ennyire negatív!!! :) a kókusz nagyon egészséges és jót tesz a gyomornak. szóval pikk-pakk hozzá fogsz szokni és nem nézed, hogy is készül. Ha jól nősülsz és a száris asszonykádnak kertes ház lesz a hozománya, akkor az udvarán lesz saját kókuszfa és majd te vágod fel és iszod előtte kis a lét! tényleg egészséges!!!

 3. Ez nagyon jó volt. Nem is tudom, mit élveztem jobban. A bejegyzést magát, vagy a Martalóc kérdezz-feleleleket, itt, a kommentek között?
  Mindig csak wow. Olvasok és tanulok.

 4. En csak egy dolgot hianyolok: a blog irojarol nem lattam meg fenykepet. :)
  Amugy meg szohoz se jutok…

 5. Euthymia

  @Tinkmara: köszi, ha bármilyen kérdésed, észrevételed van (mint Martalócnak) csak írd le, igyekszem megválaszolni :) :) :) :)

  @Juci: mert a blog írója ír, meg fotóz, ezért nem kerül a másik oldalra, de amúgy van pár kép a fotók között rólam is, a Dakshina Chitra- kiránduláson meg a érkezéses albumban. de nem túl fotógép a blogírója! :)

 6. Ez klassz volt tényleg! Martalóc a hivatalos interjúvoló :) Most megyek, megnézem a képeket is.

 7. akartam egy csomó kérdést feltenni én is Férjecském, de ellőtték őket… viszont egy ilyen száris leányzót hozhatnál nekem :)

 8. Jól szórakoztam, nagyon birom ezeket az áthuzott szavakat! Hát, azok a tehenek, mint máshol a kutyák, dehát tudom, tudom, ott ez a szokás.

  Azok a buszok tényleg sokfélék, sokszinüek, nem csoda, hogy megragadták Tib szemét!

  Remélem sok ilyen remek kirándulásban lesz még részetek!

 9. csigusza

  ezt már akartam mondani , de elcsodálkoztam, hogy le merted ott vágatni a hajad:) legalább jó lett?

  egy jó kis bejegyzést rittyentettél össze a buszokról. és milyen profin:)

 10. Budapest22

  Egyik jobbra, másik balra robog. A kék lefelé, az otp-s színezésű felfelé robog. (és akkor most önként megjutalmazom magam tejesteával)
  Huú, már megint nagyon jól írsz!!!!! …meg a Picasád is fantasztikus – köszi, hogy csinálod, puszka!

 11. Euthymia

  @Konok. na, most aztán jól összezavartuk az olvasókat ezzel a hozzászólásoddal :) :)
  de viszek neked száris lányt, csak nem tudom, hogy befér-e a bőröndbe…

  @Csilla: mi is reméljük, hogy lesz sok-sok-sok élmény még :) majd mesélek

  @Csigusa: hhhháát izééé, miért ne mertem volna? egy plázában voltunk, egy szépséges szalonban? hihi, meg tudod a haj az kinő voltam én már nagyon kopasz is, mikor otthon elbénázta a hajamat a fodrászhölgyike. Egész jó lett. sőt tegnap a Zuramat is megnyírták :) :)

  @Budapest22: na, jó egyik jobbra másik balra.. de a helyes választ még nem adta meg senki :) :) én megadtam a szövegben valahol benne van ám :) de azért jár a tejestea neked :) :) pusz.

 12. persze hogy senki nem adja meg a helyes választ, mert itt nincs akkora hőség… ha lenne itt is 37°C, akkor egyből mindenki azt írná, hogy a zöld-fehéren van légkondi:) akkor kicsi száris lányt hozzál nekem, az még belefér a bőröndbe, és legalább soká fog megöregedni :))

 13. Euthymia

  @konok! hát te igazán jól logikáztál :) :) ok, kicsi száris lány rendel :) :)

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s