Vásároljunk kettő

És hogy hol vásárolunk?

Hhááát, ahogy azt írtam korábban, kint lakunk a francban, ezért némi gondot jelent ám a fazékba kerülő étel beszerzése. Mondjuk, a fazék beszerzése is, mert indukciós tűzhelyhez nem mindegy ám, hogy miből készül a lábas, fazék, serpenyő, és ezt a legelején nem tudtuk, hogy milyet is kéne hozzá venni, mágnes meg nem volt  a zsebünkben…

vegyesindia 068

Zöldséges” van a környéken (2 kilométeres körzetben) több helyen is. Így hagyma, krumpli, banán, fokhagyma, dinnye, karfiol stb. a helyi bódéárusoktól származik, de van, amikor nem.

Csirkét is lehet venni pár helyen a közelben, és tuti friss, mert ott a bódé előtt állva lehet kiválasztani, hogy melyiknek is kívánod a porcikáját. Elkapják,  levágják, megkopasztják, feldarabolják és már hozhatjuk is haza. Még nem próbáltuk, de gondolkodunk rajta. Csak finnyás népség vagyunk, a mellét szoktuk enni, mit csinálunk a többi részével?!

Fagyasztani nagyon nem szeretnénk, mert ki tudja, mikor megy el az áram órákra és 37 foknál az pikk-pakk kiolvadást jelent.

Megismerkedtem a házban egy táj leánykával (Ong), ő mutatta meg rögtön az ideköltözésünk után a harmadik napon, hogy merre is érdemes elindulni vásárolni (bár nekünk tényleg teljesen jó a bódés néni krumplija is, nem árt, ha tudjuk a külföldiek által kedvelt üzletek nevét, címét).

Tib is szerzett a kollégáktól némi információt a hol vásároljunk kérdéskörre, illetve Erika és Lili (segítőkész magyar csajok) is sok lehetőséget felsoroltak, megmutattak.

Beköltözésünk estéjén az ingatlanos mondta, hogy van a város felé, úgy 4-5 kilométerre egy Nilgiris, ami egy közepes közértnek felelne meg otthon. Volt minden olyan, ami első este az önálló lakásban “azon nyomban szerezzük be, mert jön a hétvége és éhen fogunk halni” nyivákolásnak eleget tett. Tej, kenyér, vécépapír, víz, szalvéta, zöldség, tisztítószerek stb. De valamiért azóta nem jártunk újra ott, illetve a napokban egy másik üzletüket fedeztem fel (Lili segítségével) és jól bevásároltam, mert nagyon jó választékuk van (valahogy más, mint az első helyen). Konzervek is vannak szép számmal és kenyér is többféle, nagyon bőséges a készlet a polcokon.

Első éjszaka az önálló lakásban, tehát éhenhalás nélkül telt és szombat reggel is volt mit enni, de utána bementünk a városba és felfedeztük magunknak a Citi Center-t, ami egy bevásárlóközpont (Tib, még novemberben találta) és ott lehetőség lett volna sok “nyugati” ilyen-olyan dolgot venni, de igazából ott nem sokat költöttünk.

ccenter

Inkább elmentünk oda, amit a kollégák mondtak, egy nagyobb (kétszintes) vegyesboltba, ahol sok időt töltöttünk meg persze nem kevés pénzt. Itt tudtunk edényeket és élelmiszert is venni. Alapvetően minden van, cirokseprű, szennyestartó, felmosó, műanyagáru minden méretben és mennyiségben, edények (indukcióshoz is), főzőlapok (ilyen 1-2 személyes), kiskütyű még nyugilabda is, persze teleszkópos rúd, az nem volt ott sem.

Az élelmiszer részlegen volt tej (tartós és zacskós), kenyér, csoki, tisztítószerek, gumikesztyű, tusfürdő, fogkrém, fűszer, lencse, liszt, bab, búzadara és sosem bírnám felsorolni még mi is (ja, henna is kis tasakban). Nagyon kedves, segítőkész eladók szaladgáltak körülöttünk, ami furcsa volt, hogy némelyikük mezítláb mászkált és folyton teát ittak, árut pakoltak, ez hatalmas úttorlasszal járt, és egyfolytában sepregettek is, a vevők pedig próbálták a bevásárlókocsikkal kerülgetni őket.

Azt hiszem,  ez egy kicsit nyúlósabb lesz a rétesnél, de nem akarom egy(kettő) bejegyzésben leírni, mert hátha egyszer valakinek segít az életkezdéshez Indiában (Chennai-ban), ha másoknak túl unalmas, azoktól meg elnézést, de folytatás következik…

Kapcsolódások:

Vásároljunk

Indukciós főzőlapról – epulettar.hu (HU)

Ebben a bejegyzésben megemlített üzletek és internetes elérhetőségek, amennyiben van (a nevekre kattintva kiderül):

Nilgiris – vegyes élelmiszer, alapvető háztartási eszközök

Sri Venkateswara – vegyes élelmiszer és vegyes háztartási eszközök, edények

Citi Center – bevásárlóközpont

Lifestyle – ruha és lakberendezési üzlet a Citi Center bevásárlóközpontban

Reklámok

13 responses to “Vásároljunk kettő

 1. jaj, dehogy unalmas:) inkább élvezet…
  mondjuk pár fok meleget küldhetnél haza.

 2. Euthymia

  Szia Sheila, igyekszem küldeni, igyekszem :) :) (bár néhány képeslap is elveszett valahol, talán a napsütés és a meleg az oda ér majd :) :)

 3. Martalóc

  Öőőőő. Izé. Hát jól van. Nem unalmas, csak kicsit olyan, mintha helyi kalauz lenne.

  A thai lány mit csinál ott?

 4. Euthymia

  @Martalóc: pont ez a célom ezekkel a bejegyzésekkel, hogy helyi kalauz legyen, mert hátha egyszer valakinek segít! Tudod mennyi oldalt olvastam át, mikor kiderült, hogy jövünk? És mennyire örültem volna hasonlónak :)
  A táj lány pont azt csinálja, amit én: várja haza a Zurát a melóból. Bár azzal a különbséggel, hogy nem szívesen megy kirándulni, főleg nem busszal be a városba :) :)

 5. a táj lány szereti ha fényképezik? van szárija? elég kicsi? :)

 6. Ez a főzőlap ismerős, szerintem éppen ilyen van a sógoroméknak otthon, a tescoból. Igaz nem jó rá minden edény, de ha van rávaló, nagyon gyors.
  Jó azért ha találtok fogyasztható kajaféleségeket. Érdekes felfedezni mindent, és “újrakezdeni” de egyben kicsit félelmetes is.

 7. Martalóc

  Akkor az nem lány, hanem asszony. :)

 8. “mezítláb mászkált” ez is a vég nálam, még itthon is, amikr bejön a papucs szezon és a gombás lábú beszakadt körmű koszos lábú emberek vietnámiban nyomják… hát még ott milyen lehet a higiéniájuk.. wááá :)

  Akkor nem kell tényleg pörköltet enni meg harcsa paprikást :d

 9. Euthymia

  @Martalóc: lány, mert hozzám képest 10 évvel fiatalabb :) :)

 10. Euthymia

  @Gabi: nagyon kis praktikus ez a főzőlap ám, nem is hittem volna, hogy ilyen gyorsan lehet főzni :) :)

  @Mebarak: hihi itt majdnem mindenki mezítláb mászkál és a többiek meg szandiban, papucsban és meglepően tisztán, ápoltak a lábak :) tényleg :)

 11. Egyáltalán nem unalmas. Jó, hogy végül is nem sok mászkálással, de be tudtatok mindent vásárolni. És teleszkópos nyelet kaptál már? Hogy boldogulsz az ottani izekkel, a füszerekkel? Sikerül kicsikarnod azt az izt amit szeretnél?

 12. gondolkodnom kellett kicsit, mire jó a teleszkópos nyúl…..

 13. Euthymia

  @CSilla: még nem kaptam, de ígérte a helyi magyar barátném, hogy lesz hamarosan tőle teleszkóposom.
  Nem főzök itteni fűszerekkel, mert Tib nem szereti, ha itthon is fűszeresek a falatok Elvagyunk a só, maggi és bors, meg valami vegyes fűszerkeverék és ennyi :) :)

  @Sheila: a teleszkópos nyúl az pont arra jó szerintem, amire a teleszkópos rúd. Nekem már mindegy lenne, csak nyúlna itt a fürdőben :) :) heheh

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s