Planetárium

Kicsit elkirándultunk a környékre az amerikai hölggyel, aki az áramkikapcsoláskor segített és egészen jól összehaverkodtunk azóta.

Kedves, jófej, neve is van, Juli :). A táj lányka mostanában nem nagyon él társasági életet. Akárhova hívjuk, nincs kedve jönni, csak úszik, meg otthon főz és dánul tanul.

vegyesindia 181

Így csak kettesben indultunk neki megkeresni Erika által ajánlott üzletet, ahol exportból visszamaradt ruhákat lehet kedvező áron beszerezni. Én nem terveztem, hogy nagybevásárlást tartok, de 1-2 felső becsúszott a szatyorba. A hibákat még nem fedeztem fel, de valami gond van velük biztos, mert máskülönben valahol a világ  divatfővárosainak üzleteiben lógnának. Mert azt is tudjuk, hogy itt varrat mindenki, mert olcsó munkaerő az indiai. Korábban már írtam erről, itt ni! (nekem megnyílt a videó, remélem a T. Olvasónak is megnyílik, mert érdekes kisfilmeket nézhet megint).

vegyesindia 201

Utána kicsit még jártuk a várost és kikötöttünk a B.M. Birla Planetarium & Periyar Science and Technology Museum előtt. És be is mentünk! Szerencsénk volt, éppen angol előadás kezdődött. Alapvetően pont úgy éreztem magam, mint az otthoni Planetáriumban. Na, jó kicsit lepukkantabb volt, de azért jó volt.

Rajtunk kívül mindenki helyi és /vagy indiai volt és jól meg lettünk ám nézve, ahogy mindig is (két szőke, rövid hajú külföldi nő). A mögöttünk ülő kislány (akire azt hittem, hogy a bátyám nagyobbik kislánya, csak barnában) megszólított minket a két szék között vagy felett (?) átdugott fejjel és érdeklődött hogylétünk, származásunk és a nevünk felől is. Kis kedves volt, ő is bemutatkozott és nagyon kellemetlen, de gőzöm sincs, mit is mondott :(.

Viszont megtudtuk, hogy 9 éves és a testvére Amerikában van. Arra a kérdésre, hogy is mondják tamilul a hellót aranyosan azt mondta, hogy helló és nagyot mosolygott hozzá. De végül gyorsan hátrafordult édesanyjához egy kis segítségért és kijavította, hogy Vanakkam. Ezt korábban is hallottuk már, csak mindig elfelejtjük, mert a Namaste jön a szánkra és legalább volt mit kérdezni nekünk is.

vegyesindia 214

Az előadás végén többen is odajöttek és kezet fogtak velünk, ennek ők is, mi is örültünk :)

Kicsit sétáltunk a múzeumban is, de sajnos építés alatt volt (legalábbis azt gondoljuk).

Tibbel beszereztünk a hétvégén egy könyvet, amiben újabb remek felfedezésre váró városrészeket, épületeket találtunk. Juli meg lelkesen bólogat lapozgatás közben, hogy benne van (mármint a felfedezésben).

Ja, és mielőtt elfelejtem, további fényképeket a mostani sétáról itt találtok: katt!

 

9 responses to “Planetárium

 1. .jaj, hol van kép az új barátnődről? mekkora volt? volt szárija? :) biztos beleférne egy bőröndbe… és még angolul is tud!

 2. Itt is vannak ilyen boltok, de sajnos nekünk még az is drága.

  Konok, a hölgy amerikai, valahol az elején irja Timi :)))

  És tényleg! Ti ilyenkor rendes európai ruhába mentek? Nem bámulnak meg benneteket?

 3. @Konok, igaz, hogy apró a hölgy, de hozzád kicsit időske, mert tudtommal a fiatalok jönnek be, ő nekem is az anyukám lehetne. amúgy, lehet, hogy ha nagyon akarnám beleférne egy bőröndbe, de nincs szárija :)

  @Csilla: nem hiszed el, de 1000 forint (3-4font) volt minden felső, ezért is mertem a kosárba tenni…
  Igen, általában rendes európai ruhában megyünk, figyelve, hogy a vállam ne legyen ki és a nadrágom is hosszú (38 fokban külön jó, mert elvezeti az izzadságot hihi), bár nekem van pár háromnegyed-ujjas tunikám (kurta-m, néha azt veszem fel). Jó is, hogy kérdezted, írok is majd erről akkor majd, hogy miben járunk, kelünk.
  De nagyon megbámulnak mindenhol, megfogdosnak, különösen a kisgyerekek.. a múltkor puszit is dobott egy tündér kisleányka (nem Konok, az befért volna a bőröndbe, de ő még nem szárit viselős korszakban van heheheh).

 4. a 9 évesre gondoltam :P
  hány éves kortól viselnek szárit? :) igazából nem a ruhán van a hangsúly, hanem a lányon a ruha :)

 5. Azért jó hogy el tudtok menni, és nézelődni..planetárium, nem is emlékszem már mikor voltam..Elég feltünő jelenség lehettetek, két szőkeség a helyi planetáriumban…ez a kézfogásos dolog nagyon kedves.

 6. @konok: bocs, félreolvastuk ezt Csillával, mi azt hittük az amerikai hölgyre gondolsz:) :)

  @Gabi: igen, nagyon aranyosak voltak, ahogy ott álltak és meg”fogdostak” minket :) aztán majd lesz később még aranyosabb is, csak majd el kell jussak oda, hogy megírjam :) :)

 7. Ja, ja! Bocs Konok!

 8. Martalóc

  Majd megnézem a fényképeket, de mostanában nem tudok nethez jutni. :(

 9. @Martalóc: :(:(
  ezért is nem ismert fel a blog… mert mindig elfelejti a rendszer azt, aki régen járt erre :( a blog nem zár be, akkor sem, ha majd nem leszünk itt messziföldön, szóval bármikor nézegetheted, ha majd lesz kedved és neted!!!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s