Serital

Nem tudom, honnét is vettük, hogy itt nem isznak az emberek, de valamiért az a kép élt bennünk, hogy nem nagyon alkoholizálnak. Pedig de! Csak valahogy nem úgy, ahogy mondjuk a ködösben megszoktam, vagy ahogy otthon láttam.

Lehet, hogy azért gondoltuk ezt, mert a városban az élelmiszerboltokban nem találni alkoholt a polcokon, vagy legalábbis nem vettük észre, de az is lehet, hogy nem ismerjük a titkos jelszót.

Az italboltok pedig elég rendesen el vannak dugva.

A külföldiek kedvelt boltjaiban is nagyjából alkoholmentes sört lehet csak kapni. A sima boltokban, ahova a helyiek járnak, ott nincs még alkoholmentes se, vagy csak nem találtam

Közel 1 hónapos indiai élet után jöttem rá, hogy sert, bort és egyéb mérget az erre a célra elkülönített, ráccsal jól védett üzletből lehet beszerezni. Nem volt egyszerű a nagy melegben egy kis seritalhoz jutni, de megoldottuk és már ismerjük a dörgést :)

A háztól nem messze is találtunk egy kiskocsmát, ahonnét beszerezhetjük a napi betevőnket.

Na jó, továbbra sem lettünk alkoholisták, mert március 19-e óta kb. 5 üveg sört vettünk és ittunk meg ketten összesen,de azért jó tudni, hol lehet kapni seritalt, ebben a nagy melegben :)

 

6 responses to “Serital

 1. Még jó hogy van. Hogy találtatok valahogy. Valahol.
  Naiv kérdés, de azért megkérdem, import, vagy indiai sör van?
  Jól van csak kiváncsi vagyok.
  Nem is szeretem a sört.

 2. Mindenki az értékeit védi rácsokkal.

 3. szerintem azért dugták el, és védik ráccsal, mert tul sokan alkoholizálnának, ha ugyanúgy árulnák mint itt:)
  de azt hiszem nem is ihatnak. lehet én emlékszem rosszul de tiltja a vallásuk.. vagy de?

 4. @Gabi, helyi, egyértelműen helyit árulnak, kingfisher, még az üvegre is rá van írva, hogy for sale in tamil nadu only :) :)

  @Kósza :)

  @Csigusza: hát ez az, valamiért én is így jöttem, hogy itt a vallás, meg miegymás, de közben meg nem is :( és több könyvben is olvastam alkoholizálós problémákról és azt hittem, az csak írói akármi. De aztán el kellett gondolkoznom azon, hogy tényleg alkeszek sokan itt, csak valahogy nem hiszem még mindig el…
  “A tantrikus szertartásokhoz öt dologra (makara) van szükség. Ezek a hús (mámsza), a hal (matszja), az alkohol (madja), a szexuális egyesülés (maithuna) és a misztikus gesztusok (mudrák). Saktit néhány imádója Umáként és Gauríként imádja, mások pedig Kálíként vagy Durgáként csoportos nemi rituálék, orgiák közben.
  A hős típusú ember az élvezeti cikkek ellenőrzött fogyasztásával legyőzheti állati hajlamai” ezt írja az internyetttt :)
  És másokat is kérdeztem, azt mondják, isznak néha-néha-néha. Manapság már sem sem az, aminek látszik hihi.

 5. csigusza

  csoportos nemi rituálék?

  egyébként én sokáig féltem az indiaiaktól, mert gondolom láttad az Indiana Jones és a végzet templomát?! na abban is olyan durvák az indiaiak:D

  a mai napig az jut eszembe róluk:)

 6. ??? Mi?

  Ja, eredetileg a sörről volt szó. És kivette? Te vagy a Kedves? És akkor nem is láttál borgőzös, imbolygó embereket? Vagy bezárják őket? Vagy akkor hol vannak?

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s