Álomképes

Nem, egyszerűen már otthon sem tudtam mindig hinni azoknak az óriásplakátoknak, amik a remek lakóparkokat reklámozták. Aztán valami,  a képekhez hasonló, csak felépült ott.

Amióta itt vagyunk messziföldön, azóta meg szinte naponta teszek fel olyan kérdéseket, amikre nem hiszem, hogy kapok hamarosan választ, de azért nem adom fel…

Na, nézzük csak, mi a hiszti tárgya:

Kedves T. Olvasó, itt van egy kép, a mi utcánkról ni:

(na,  jó hazudtam, nem egy, hanem rögtön 3 is, és további képeket már láttatok korábban a környékről is).

lakas1 lakas2 lakas3

Aztán itt van pár kép, amilyen hamarosan lesz a mi utcánk…

Kattintás után, persze, mert minden jog fenntartva, szóval nem akarnám megszentségteleníteni a blogot lopott képekkel, de tessék csak megnézni! Katt ide!

Na, már most, én nagyon szemét vagyok, tudom, de egyszerűen elképzelni sem bírom, pedig elég nagy képzelőerőm van általában, hogy mikor is lesz a környék olyan, mint pl. itt ni: Katt ide!

Hogy miért? És akkor itt jönnek azok a kérdések, amire keresem ám a választ egy ideje.

Hova lesznek a kuckók, pléh lakások és bódék (alvóhelyek, üzletek)?

Hogyan lesz ilyen szép és zöld a terület?

Mennyi vízre lesz szükség?

Honnét lesz nyerve az a vízmennyiség?

Honnan nyernek annyi elektromosságot, hogy fedezni tudják a házhoz tartozó mindenség működését (a minap hallottam, hogy bejelentette a helyi kormány Chennai-on kívül napi 4 órára le akarják kapcsolni az áramszolgáltatást))??

Hova lesz az a töménytelen szemét, ami most mindent elfed? (láttunk építkezést, több réteg mélységig alapvetően alattunk az mind szemét)

És talán a legfontosabb kérdés: KIK LAKJÁK MAJD EZEKET A LAKÁSOKAT, ahol  mozgásérzékelős lámpák, kulcsnélküli, kártyás ajtók, videós kaputelefonok és sorolhatnám még a technikai csodákat, plusz medencék, jacuzzik és minden egyéb, ami csak egy kemény munkanap után felüdülést nyújthat a megfáradt dolgozónak!?!?!?!  (akik 150 pénzt keresnek naponta, azok biztos nem ide költöznek, de hova lesz az ő kis viskójuk?)

IndiaApr 471 

A mi apartmanunk 150 lakásos, ebből kb. 45-60, amiben laknak is, tehát még ide is jöhetnek jó sokan. A most épülő (csak az utcánkról beszélek és csak arról a párról, aminek az újságban találtam a hirdetését) házak iszonyat mennyiségben fogadnak be lakókat. Az egyik 18 emeletes, ok, a másik csak 4 vagy 6.

Erre tényleg kíváncsi vagyok! És nem rosszindulatból, de az újonnan épülő lakóparkok látványtervét elnézve itt hamarosan egy csudi, csudi élhető, kényelmi világ lesz. Az út szélén semmi szemét, semmi bódéviskó, semmi szenttehén, semmi nagydolgát végző bácsi-néni…

De szép álomvilág ez! És tudom, álmodozni jó dolog, de egyszerűen képtelen vagyok ezt elképzelni…

omr1

Forrás:chennai.olx.in

Kapcsolódások:

Gold City lakópark

Savithanjali lakópark

LT edenpark lakópark

Etastar lakópark

 

IndiaApr 472

5 responses to “Álomképes

 1. Álmodozni tényleg jó. :)
  Valahol nekik is változni kell. Lehet, hogy ez az egyik módja.
  Magán vagy állami tőkéből épülnek ezek a házak? A tietek milyen?

 2. Hát, izé, nem is tudom! Azt gondolom jogosan morogsz! Azt gondolom, hogy nem fognak sokat lacafacázni, elveszik a földet és kész. Nem fog érdekelni senkit, hogy mi lesz az emberekkel. Valahol olvastam ezt. Hát ez a szép uj világ! Ott! De kinek?

 3. Szia Timi!

  Szerintem soha nem lesz olyan, mint a látványterveken. Legalábbis a legtöbb helyen a szép lakópark mellett ottmarad a nyomortelep…meg hát mindig jönnek az újabb “ütemek”, a munkásoknak meg lakniuk kell valahol.

  Üdv,
  Sajo’

 4. Sziasztok!

  @Secima: magánból épülnek. Illetve azt nem tudom, hogy a cégekben van-e valamilyen úton-módon részesedése az államnak, de ugye az más lapra tartozik. Én pl. ismerek egy amerikai hölgyet, akinek a férje az egyik cég befektetője… még csak nem is ide kerül a visszaforgatandó pénz :(

  @CSilla: szomorú ez, mert azok az emberek, akik járdalakók, azoknak tudom, hogy nincs hova menniük. De akkor is olyan fura ezeket a hirdetéseket látni, hogy ezt valaki egyáltalán végiggondolta bármikor is :(:(

  @Sajó: igen, én is így hiszem :(

 5. az én kérdésem az lenne, hogy a szép lakópark miután elkészül, esetleg nem is annyira szépre, mennyi idő alatt pusztul le és milyen szintre?

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s