Moksha-táska

Nem tudom, T. Olvasók, ti hogy is vagytok ezzel, de mi felvettük azt a rossz szokást a ködösben, hogy igyekszünk egyre kevesebb nájlonszatyrot :) reklámtáskát elhordani az üzletekből.

taskak

Na, ezzel itt messziföldön kicsit meggyűlt a gondunk, mert hiába vettük azt a csudi-csudi legkisebb is számít szatyrot (a képen ott az a barna-zöld valami). Meg hiába hoztunk számos másikat innét és onnét, sajnos itt valahogy megérthetetlen, hogy mi azokat a szatyrokat szeretjük használni és abban hazahordani a vásárfiát.

Történt egyszer az:

megvettük ezt a barna csodát, mert megörültünk, hogy itt is lehet ilyet kapni. Fizetés után gondoltam, egyértelmű, hogy abba kezdik pakolni a cuccost (kezdik, mert áll ott egy kishölgy, aki pakolja a pénztáros után a terméket bele a nájlonba!!) de nem, fogja és összehajtogatja, tenné már bele a nájlonba a vadi új szatyrot, mikor megdöbbenve rászólok, hogy legyen szíves és ebbe pakoljon (ha már nem én pakolhatok).

A kishölgy úgy nézett rám, mint aki ördögöt lát :).

Következő alkalommal:

meg azt akarták, hogy adjam le a poggyászmegőrzőbe az üres (nem üres, mert volt benne még 3 másik szatyor) barna táskát. Furán néztek megint rám, mikor mondtam, nem adom, ez kell nekem a vásárlás után majd és visszajönni a csomagmegőrzőhöz nagyon macerás. Végül csak ráragasztották a védőjelzést. Persze, ennek ellenére a kasszánál 1. ki akarták velem újra fizettetni, 2. nem kis bonyodalmat okozott, hogy megértsék, abba kérem bele a dolgokat, bele abba, nem nájlonba, abba bele!! Végül csak lett 3 reklámtáskánk, mert nem volt hajlandó nájlon nélkül elengedni minket a pakoló :)

Hisztis vagyok-e?!

Na, ilyen élmények vannak itt, de ezt csak azért írtam le, mert másnak is szívügye a pamut szatyorka és remélem, neked is T. Olvasó!!

Meg mert megérkezett 2 csudi Moksha Táska Magyarországról. Tinkmara ajánlotta és  Myreille pedig postázott nekem kettőt is. Az egyiket majd valaki világjárónak szeretném adni. Addig is felváltva visszük kirándulni és kattintgatunk pár fotót vele, mint pl. ma délutáni tengerpartos kiránduláskor is :)

moksha

A kisbékák most nem járnak velünk kirándulni, mert meleg van és nem bírják jól a hátizsákban a  bezártságot, meg tömegesen nehezek nekem a melegben…

Kapcsolódások:

Neked van már Moksha Táskád???

8 responses to “Moksha-táska

 1. Jaj, de jó, akkor már a Moksha-n is láthatom az indiai kalandokat. Jáj!

 2. Hát Moksha éppen nincs, de van másik.
  Igaz errefelé mostanában megkérdezik a pénztárnál kérsz-e szatyrot, de még nem fizetős vagy nem mindenhol ha véletlenül nincs. (((Nekem van.
  Azért ez az ottani módi elég vicces. Szatyor a szatyorban, rend a lelke mindennek!!

 3. csigusza

  ez rám is rám ragadt.. egyszerűen nem tudok már úgy nézni a neylon szörnyűségre, és már anyám is leszídtam múltkor:) azóta ő is csak vászontatyó.. szerintem ez a jó..
  és ez a Moksha táska még jól is néz ki..

 4. Itt nálunk két éve vonták ki a forgalomból a nejlonokat. Azóta egyik boltban sincs kitéve, alapból azt várják hogy a sajátomba pakoljak. Persze ha látja hogy nincs mibe pakolnom akkor azért megkérdezik adjanak e. Jó ez igy szerintem.

 5. stampoasis

  itt úgy van, hogy a piacon vagy a zöldségesnél van müanyag szatyor is és papír is, azt választhatod, amelyik szimpibb. élelmiszerboltokban a nejlonért és a papírért is évek óta fizetni kell. ruházati, elektronikai és könyves boltokban egyböl adnak reklám(nájlon)szatyrot. de egyre több helyen megkérdezik, kell-e.

  én a müanyagot arra használom, hogy beleakasztom a szemetestartónkba – nagyjából minden méretüt bele lehet, így legalább nem kell külön szemetes müanyagzsákot venni. a kicsikbe pedig a használt macskaalmot teszem.

  bevásárolni itt nagyon sokan vászonszatyorral járnak – neküünk is van minimum 50 db.

  tetszik a moksha is:-)

 6. kaptam én is marks and spencerest valakitől ;)) egyébként nekem komoly lelkierő megállni, hogy ne vásároljak folyton vászontatyikat..Pedig nekünk is van már vagy tííz.

 7. Nohát! Nálunk a Cora-ban nem halandóak belepakolni a saját szatyorba, sőt! az általuk forgalmazott, 100%-ig lebomló anyagú, nagyméretűbe sem! viszont a Tacskó (legkisebb is számít) legújabb szolgáltatása szintén nálunk, a visszaváltható szatyor. Ha megsérül, vagy kiszakad, vagy baja esik, akkor le lehet adni és kapsz helyette újat ingyér’. Elvileg ez is 100% lebomlós anyagból készül.
  Másrészt én is szeretem a vászontatyókat! Van is egy csomó és a négy-és-fél éves lányom is állandóan lopkodja őket :))

 8. na, ennek igazán örülök, hogy másnak is tetszenek a vászontáskák! :)
  otthon a vidéki legkisebb is számít boltokban pénzért adják a reklámtatyókat, szóval, az is szerintem arra vezethető, hogy próbálnak ráállni a “védjük a természetet” hangulatra.ű

  és igen, a ködösben is úgy van, legalábbis a mi környékünkön (lenn délen), ha tönkremegy az a nagy szatyor, amit első körben megvettél mondjuk 10 fillérért vagy akármennyiért, utána már garanciálisan kapsz helyette újat :) :)

  nekem is néha kell reklámtáska, mert utazáshoz abba csomagolok ezt-azt, meg utána tudom a szemetesekbe felhasználni, de azért leginkább vászonnal indulunk bevárásáááni :)

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s