Coimbatore

Jól befalatoztuk a dupla adag dosa-ból, de még korán volt ahhoz, hogy visszamenjük a szállásra. Igaz, az eső továbbra is szemerkélt, néha szakadt, de úgy voltunk vele, egyszer vagyunk Ooty-ban, nézzük meg, amit lehet.

OOty 728

Meg amúgy is le kellett járni az ebédet, így elindultunk a helyi botanikus kert felé. Igen, tudom, pár órája Coonoor-ban már bejártunk egy botanikus kertet, de hát miért ne lehetne még egyet megnézni. Jó, én valójában a rózsakertet szerettem volna, de valamiért nem oda mentünk :(

Kicsit járkáltunk a kertben, sajnos az eső nagyon rázendített és a végére már nyűgösek lettünk, ezért el is indultunk valami fedett helyre, majd vissza a szállásra.

Beugrottunk még egy közértbe is, hogy nézelődjünk, helyi készítésű csokit lássunk/vegyünk. És képzeljétek el T. Olvasók abban a közértben nem adtak reklámszatyrot!!! Nem bizony!! Papírzacskóba pakolták a szerzeményeinket, sőt lehetett kapni környezetbarát szatyrot is.

 OOty 776

Szállásunkra visszaérve gyorsan tűzet raktunk és kicsit melegedtünk a lángja mellett, majd átslattyogtunk meleg levest vacsorázni.

Reggel már nem esett, de amikor beültünk az autóba, akkor úgy gondoltuk, hogy csak kicsit akarunk már városnézést Ooty körül, mert az elmúlt 2 napban elég sokat láttunk. A sofőr még elvitt minket a St. Stephen’s Church felé, ahol egy kedves tanárnővel beszélgettünk kicsit.

OOty 824

Szomorúan mesélte, hogy a nagy esőzés miatt beázott több iskola is, így  a tanítás aznap elmaradt. Pedig csak 2 hete kezdődött el az új iskolai év és még nem is jött el az esős(ebb) időszak.

A templom után még lekanyarodtunk a helyi tóhoz, ahol csónakázni, lovagolni, dodzsemezni és horroros házba menni is lehetett volna. De mi inkább csak próbáltunk néhány érdekesebb virágmagot beszerezni az ottani kertészetekben, de nem jártunk sikerrel (nem volt érdekes virágmagjuk).

Végül elindultunk visszafelé a reptérre.

Nem semmi vezetéstechnikája volt a sofőrnek, még jó, hogy a kanyargós út miatt rávettem magam az alvásra, ezért csak félálomban éreztem a száguldást és a kielőzéset, satuféket és visszasorolás (sorozatosan)…

De szerencsésen megérkeztünk Coimbatore-ba, ahol nyoma sem volt az esők. Na, jó menet közben kaptunk egy kis nyári záport, de meleg volt (végre) és száraz lábbal tudtunk kiszállni az autóból, immáron szandálban.

Volt még pár óránk a repülőgép indulásáig, ezért jó alaposan bejártuk a várost. Meg kellett állapítanunk, hogy az is valamivel fejlettebb, szebb, tisztább, rendezettebb, városibb város Chennai-nál. Szomorú ez, de igaz! A házakat, utcákat elnézve, akár egy aprócska városban is lehettünk volna, mondjuk Horvátországban vagy Olaszországban.

 OOty 934

Egy vezetés alá tartozik, mégis valahogy más! Jó, Coimbatore gyárváros (textil, motor) de Chennai meg IT és autógyár -város és sok külföldi cég fektet be pénzt, mert kihelyezett irodákat tart itt fenn. Akkor miért másabb, hogy van ez?

 OOty 927 

Ebédeltünk egyet egy helyi csirkés gyorsétteremben (nem tudom a nevét, nem kfc), sétáltunk, nézelődtünk, sütit is ettünk majd tényleg elindultunk a repülőtér felé. A Kingfisher hozott vissza minket és meglepődtünk, mert kaptunk egy szendvicset is az úton. Ez nem igazán jellemző már Európában sem, hogy 1-1,5 órás repülési időre adjanak ételt/bármit, azért elfogadtuk (csak egyet) és befalatoztuk felesben.

Na, fellélegezhetsz T. Olvasó, sikerült befejeznem a 3 nap Nilgiri-ben témakört! Köszönöm a figyelmet!

Ha érdekel, pár fényképet még találsz a Coimbatore albumban.

Kapcsolódások:

Botanical Garden – otty.com (EN)

4 responses to “Coimbatore

  1. durva, hogy akkor a nagyobb essőzések alkalmáéval mit fognak csinálni?

  2. nem tudom, ezen mi is gondolkodtunk, csak nem akartuk megkérdezni, mert lehet, hogy bunkóság lett volna :(

  3. stampoasis

    egy nagyon hasonló virágom van, mint a te elsö képeden. csak az enyémen nincsen kék. olyan csodás!

  4. Visszajelzés: haiku « elbán innen, elbán túl…

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s