Töltött krumpli (fasírt)

Egyik alkalommal nagyon jól sikerült menüt készített nekünk Lakshmi. Nagyon el lett találva.

Mivel teljesen jól megállják a helyüket külön falatként is (ahogy a többi nagy-ebéd is megállná). Ezért most csak az egyik részét írom le. A másikat meg hamarost.

3 szem krumpli 2 fej hagyma
kevés paneer
(indiai sajt)
koriander
zöld csili olaj
turmeric por
tojás zsemlemorzsa

A krumplit meghámozzuk és apróra vágjuk, sós vízben megfőzzük.

Leöntjük a vizet, jól összetörjük (krumplinyomó vagy villa). Az összetört krumplihoz adunk egy kis fej “nyers” hagymát felaprítva, apróra vágott korianderlevelet és szintén apróra vágott zöld csilit, kevés sót (ízlés szerint) és jól összedolgozzuk.

Olajon a másik fej apróra vágott hagymát és a paneer-t megpirítjuk és szórunk hozzá egy kis turmeric port.

A krumpliból tenyerünkön kis lapocskákat gyártunk majd kanalazunk bele hagymás-paneer-t.

Először gombócokat formázunk belőle majd kis téglaformákat.

foz

Tojásban és zsemlemorzsában megforgatjuk, kevés olajon mindkét oldalát éppen csak megsütjük.

sut

Jó étvággyal megesszük.

Szerintem a múltkori (a kettőből bármelyik) joghurtos saláta megy hozzá, de bármilyen más saláta jó mellé (úgy gondolom).

  IndiaJuni 686

 

4 responses to “Töltött krumpli (fasírt)

  1. Hű, ez de jól néz ki! :-)) Kár, hogy vannak olyan alkotóelemei, amik itt, ha vannak is, velem nem jönnek szembe… :-(

  2. izééé, a tölteléknek a paneer helyett jó a tofu vagy akár a feta is (szerintem). Azt elfelejtettem beleírni, hogy a töltelék BÁRMI LEHET, apró pipicici darabkák, vagy májkrém, gombadarálék, akármi. Szóval mi más, ami még nem kapható otthon, panner és turmeriken kívül? vagy nem értelek most :)
    Én mondjuk, hazai fűszerekkel fogom gyártani inkább :) :) szerintem nagyon finom lesz úgy is:) :)

  3. Igen, azt hiszem, pont ez a kettő! :-)) De eszembe jutott ám, hogy lehet ezt variálni!
    Ennek a turmeriknek milyen íze van? Csak, hogy hasonlót keressek…

  4. hát megmondani nem tudom, mert magában még nem kóstoltam, csak mindig valamivel már összekeverve, összefőzve, de otthon szerintem az indiai sáfrány néven kell keresni http://hu.wikipedia.org/wiki/Kurkuma ,
    A szantál portál ezt írja róla: http://www.szantal.hu/index.php?link=news%2Fnews.php&parentid=242&topic=6
    “A magyar háziasszonyok bátran használhatják mártások ízesítésére, és színezésére is – például ez a Worcester mártás egyik fő alkotóeleme -, de az ételek színezésére is nagyszerű. ”
    De viszek én neked szívesen haza egy zacskóval :) csak szólj, hogy érdekel-e :)

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s