Chicken Biryani

De én erre rizses csirkét  (rizseshús) mondanék, csak éppen kicsit fűszeresebb, de legyen csak chicken biryani, ha már messziföldön vagyunk és itt gyártotta le nekünk Lakshmi.

Amit tudni érdemes még erről a riszeshúsról, hogy a muszlimok által került az indiai falatok közé és jó fűszeres, ahogy itt minden. Egytálétel ez a biryani, ami pedig az indiai konyhára nem annyira jellemző, de ettől függetlenül nagyon jó.

Akkor nézzük csak, hogy is kell elkészíteni:

1 fej hagyma 2 szem paradicsom
olaj fűszerek (vegyesen babérlevél, szegfűszeg, fahéj, kardamonmag, kömény, ananászvirág)
mentalevél garam masala
1 teáskanál gyömbér-fokhagyma (krém)
piros csilipor turmeric (indiai sáfrány)
csirke(mell) 2 kanál joghurt
1 bögre víz 1 bögre rizs

A vegyes fűszert  rádobjuk az olajra (fahéj, ananászvirág, szegfűszeg, kömény, babérlevél) és hozzáadjuk a felaprított hagymát is. A paradicsomot meghámozzuk és feldaraboljuk, hozzáadjuk a hagymához és teszünk bele 1 teáskanál gyömbér-fokhagyma krémet is. Keverünk rajta kettőt, hozzáadjuk a felaprított mentalevelet, a csiliport, az indiai sáfrányt és jól összekeverem.

chicken_biryani a recepthez tartozó képek itt nagyobb méretben vannak, ha közben lapozol is párat :)

A kockákra vágott mellet hozzáadjuk a hagymás, paradicsomos alaphoz megsózzuk, belekeverünk 2 kanál joghurtot és felöntjük 1 bögre vízzel. Hagyjuk picit főni  majd hozzáöntjük a bögre rizst, jól elkeverjük és készre főzzük majd jóízűen befalatozzuk.

Sajnos minden ilyen sárga színű lesz itt, mert a turmeric (indiai sáfrány) meg a piros csili is elég rendesen színez, de ettől eltekintve nagyon finom ám.

food 044

Biryani – majd a wiki megmondja (EN)

7 responses to “Chicken Biryani

  1. és mikor megy bele a csirke?

  2. “jó fűszeres, ahogy itt minden.” Akkor a gyomorfekély nem előny :D

    Enném ;)

  3. @Sheila:nem értem a kérdést…
    “A kockákra vágott mellet hozzáadjuk a hagymás, paradicsomos alaphoz megsózzuk, belekeverünk…” szerintem itt megy bele a csirke…,nem? :)

    @RustyRush: hát az nem előny, de lehet fűszeretlenebbül is gyártani :)

  4. öööizé…………………..,
    bocs, de akkor melleT.

    :)

  5. köszi, javítottam, fel sem tűnt :(

    Bár ha én is megjegyeznék minden blogon, minden eggyel több betűt és elírást, akkor már blogokat olvasni sem lenne kedvem (nem csak hozzászólásokat írni, meg bejegyzéseket sem).

  6. stampoasis

    a gastroglobe-on neem volt fenn tegnap a recept?

  7. Azon kevés indiai kaja amit szeretek. Van benne hús és nincs benne korriander. :-))))

    Sajo’

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s