Karfiol-korma

Minden szerdán és csütörtökön jön ám Lakshmi és készíti a finom falatokat, én jegyzetelek, fotózok. Viszont nem mindig bírom összehozni, hogy le is írjam, de majd egyszer mind felkerül vagy nem.

A mai ebéd koram/kurma volt, abból is a karfiolos fajta.

Egy kisebb fej karfiolt rózsáira szedett és még el is vágta félbe

karfiol (1)

Egy fej hagymát felaprított és forró olajon megpirította és hozzáadott 4 szem apróra vágott paradicsomot is.

karfiol (3)  

Tett hozzá gyömbéres fokhagymakrémet, sót és fakanállal jól összetörte a megfőtt paradicsomot. Jól megszórta indiai sáfránnyal, vörös csiliporral és garam masala is került bele.

Megint hozott varázsmixet, amiben volt egy kis kókusz, mák és kesudió. Ezt felöntötte 1 pohár vízzel és hozzáadta a paradicsomos alaphoz.

karfiol (5)

A karfioldarabokat is rádobta, jól átkeverte és hagyta kicsit főni. A lényeg az, hogy a karfiol ne legyen puha, csak éppen megfőtt .

karfiol (7)

Parota volt hozzá a köret ééés nagyon finom volt! :)

karfiol (15)

Kapcsolódások:

Korma – majd a wiki megmondja (EN)

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s