Szári, meg a többi

Tudod, milyen hosszú az anyag, ami a száriban van? Eléggé anyagigényes egy jószág ez..

Az elmúlt hetekben több helyről is megkaptuk azt a diavetítős fotóalbumot, amiben csudiszép lányok és szárik láthatók /aki kéri elküldöm neki :) :)/.

Megtaláltam az interneten a képek eredeti helyét is és ezzel együtt rögtön halom érdekességre bukkantam a  www.seasonsindia.com oldalon (érdemes klikkelni,  a baloldali sávban lehet válogatni a lehetőségek között kultúra, iskola, karrier, stb. – angolul van).

Bár szerintem a képeken a lányok kicsit “nyújtva” vannak, de azért tényleg remek kis göncök ezek (és a mai divat szerint,  nem is olyan anyagigényes, ha jól látom).

fotókredit: www.seasonsindia.com

Aki többet szeretne megtudni a száriról, az a Kapcsolódások alatt felsorolt linkek megnyitása után olvasgathat ezt-azt.

És a fenti kérdésre a válasz:

A klasszikus szári közel hat méter hosszú, és több, mint egy méter széles természetes alapú pamut, vagy selyem anyagból készül. Hagyományos földműves viselet. A mai, jelenszázadi nők egészítették ki egy 2,5 méter anyagigényű "alsószoknyával" és egy kb. 1 m anyagszükségletű kis blúzzal. Ezt a két kiegészítő darabot azonban az öregasszonyok nem hordják, így oldalról a szárijuk alá teljesen belátni…

Az idézet származási helye: Szári – az indiai nők népviselete – harmonet.hu

Kapcsolódások:

Ihletője India – nlcafe.hu

A szári felvétele – jeindia.hu

Szári nélkül , szabadon – borsa.hu

Dupatta – majd a wiki megmondja (HU)

Salwar Kameez – majd a wiki megmondja (HU)

Sari – majd a wiki megmondja (EN)

2 responses to “Szári, meg a többi

  1. Felpróbálnék szívesen egy igazi szárit, puha vékony pamutból, díszeset, színeset….kényelmesnek látszik és nekem tetszik!!
    Az más kérdés hogy néznék ki benne..hihi

  2. Na, ide találtam nagy nehezen. :-)) Szóval akkor ez után itt kell olvasni téged?
    A sari…..ne is mond. Három éve már hogy vannak sari-im, de még mindig csak a leirás vagy a videó segitségével tudom felvenni őket. :-))

Hozzászólás